Την αντίθεσή της με την πρόταση να απαγορεύεται η φοίτηση στα σχολεία παιδιών που δεν έχουν εμβολιαστεί, εκφράζει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να επιβάλλονται κυρώσεις στους γονείς που επιλέγουν να μην εμβολιάζουν τα παιδιά τους.

Τη Δευτέρα, στις 19 Οκτωβρίου, στη Βουλή της Ρωσίας έγινε συνεδρίαση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ανοσολογική πρόληψη μολυσματικών παθήσεων. Προοπτικές ανάπτυξης της νομοθετικής και ρυθμιστικής βάσης». Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι της ιατρικής κοινότητας , οι ιερείς, αξιωματούχοι, γονείς και μέλη των κοινωνικών οργανισμών.

Μιλώντας στο πρακτορείο RIA Novosti ο ιερέας Θεόδωρος Λουκιάνοφ, επικεφαλής της Πατριαρχικής Επιτροπής της Ρωσικής Εκκλησίας σε θέματα οικογένειας, προστασίας της μητρότητας και παιδιών σημείωσε ότι αξιωματούχοι προτείνουν να υπάρξει νόμος που δεν θα επιτρέπει σε ανεμβολίαστα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο.
«Τέτοιες προσφυγές έρχονται σε αντίθεση με τη συνταγματική αρχή της ισότητας των δικαιωμάτων των πολιτών» τονίζει προσθέτοντας: «Σύμφωνα με τον νόμο, ο εμβολιασμός είναι ένα προληπτικό μέτρο. Πουθενά δεν λέγεται ότι είναι υποχρεωτικό για ένα παιδί», εξήγησε ο π. Λουκιάνοφ στο RIA Novosti.
Επίσης, ο π. Λουκιάνοφ στην εισήγησή του στη συνεδρίαση της στρογγυλής τραπέζης στη Βουλή υπογράμμισε ότι η Ρωσική ορθόδοξη Εκκλησία θεωρεί απαράδεκτη και ηθικά ανεπίτρεπτη τη χρήση εμβρυακών κυτταρικών γραμμών για την ανάπτυξη εμβολίων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.