ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΡΑΤΟΣ: Ο υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου με ανακοίνωσή του, απαντά με αυστηρούς τόνους στην επιστολή που τους απέστειλε η Ένωση Κληρικών της Κρήτης. «Η κυβέρνηση δεν διαλέγεται για να διαλέγεται αλλά για να κάνει ουσιαστικές ενημερώσεις και να καταλήγει σε αποτελέσματα» σημειώνει το υπουργείο Παιδείας και προσθέτει ότι «Οι διαμαρτυρίες της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης περί δήθεν αποκλεισμού τους δεν έχουν σχέση με τα πραγματικά γεγονότα και τις διαδικασίες στις οποίες υπόκειται ένας οργανωμένος διάλογος».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «όπως έχει ήδη δηλώσει ο υπουργός Παιδείας, όταν ολοκληρωθούν όλες οι συναντήσεις, θα υπάρξει σχέδιο νόμου το οποίο θα τεθεί υπόψη όλων ώστε να ακολουθήσει νέος γύρος διαλόγου πριν την οριστικοποίησή του.

Και επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά με στόχο την υλοποίηση της Συμφωνίας της 6/11/2018 στην οποία συμπεριλαμβάνεται η δέσμευση να ληφθεί κάθε πρόνοια που επιτρέπει ο νόμος, ώστε να διασφαλιστούν απόλυτα, πλην της μισθοδοσίας, και τα εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των κληρικών».

Η ένωση Κληρικών της Κρήτης με αφορμή την ξαφνική ματαίωση της συνάντησης που είχαν προγραμματίσει με τον υπουργό Παιδεία τον περασμένο Δεκέμβριο απέστειλε επιστολή στην οποία αναφέρει ότι «η Εκκλησία της Κρήτης τέθηκε για άλλη μια φορά στο περιθώριο».

Και προσθέτει ότι «η Εκκλησία της Κρήτης είναι μια συντεταγμένη Εκκλησία, με δικό της καταστατικό χάρτη και έχει την κανονική της εξάρτιση από το Οικουμενικό Πατριαρχείο».

Το επόμενο διάστημα αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναμένεται στην Αθήνα, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.