Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών, Πετρουπόλεως κ.Αθηναγόρας μιλησε για το «αντάρτικο» της Εκκλησίας ενόψει Θεοφανείων

Λίγη ώρα μετά το «αντάρτικο» της Εκκλησίας ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών, Πετρουπόλεως Αθηναγόρας μίλησε στο ΘΕΜΑ.

«Eμείς αυτό που θέλουμε και που αποφασίσαμε είναι να συνεχίσουν κανονικά οι λειτουργίες, όπως έγιναν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Με άλλα λόγια αυτά που είχαμε συμφωνήσει με την Κυβέρνηση θέλουμε να ισχύσει κανονικά και για τα Θεοφάνεια. Δεν θα γίνει καμία εκδήλωση εκτός ναού, όλα θα γίνουν εντός και με την αριθμητική παρουσία των πιστών που είχε συμφωνηθεί 25 στους ιερού ναού και 50 στους μητροπολιτικούς ναούς. Δεν θα πάει κανένας να ρίξει Σταυρό τα Θεοφάνεια εκτός εκκλησίας. Σχετικά με τον Πειραιά ο Άγιος Πειραιώς είχε δηλώσει ότι θα πάει μόνος χωρίς πομπή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα της ημέρας των Θεοφανείων

«Το σημαντικό με τα Θεοφάνεια είναι ότι γιορτάζουμε την παρουσία της Αγίας Τριάδας. Ο Θεός Πατέρας κατά την βάπτιση δηλώνει πως Αυτός είναι ο γιος μου ο αγαπητός, ο Υιός του βαπτίζεται στον Ιορδάνη και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς είναι πάνω από το κεφάλι του. Έχουμε την παρουσία της Αγίας Τριάδας, γι αυτό είναι τόσο σημαντική γιορτή. Δεν είναι τόσο για τον καθαγιασμό των υδάτων όσο για την γιορτή των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδος», πρόσθεσε ο Μητροπολίτης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.