Με λαμπρότητα και εν μέσω πυκνού εκκλησιάσματος εορτάστηκαν τα ονομαστήρια του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Εσθονίας κ.κ. Στεφάνου, σήμερα 27 Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης του πρωτομάρτυρος και πρωτοδιακόνου Στεφάνου.

Ο Σεβ. Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ.κ. Στέφανος χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ταλλίνης, ενώ παρόντες ήταν και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Πάρνου και Σάαρε κ. Αλέξανδρος και Χριστουπόλεως κ. Μακάριος, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστουπόλεως κ. Μακάριος προσεφώνησε τον εορτάζοντα Πρωθιεράρχη ευχόμενος υγεία και μακροημέρευση, τονίζοντας παράλληλα την προσφορά του στην Εκκλησία της Εσθονίας, ιδιαίτερα μετά την επανενεργοποίηση του Αυτονόμου Εκκλησιαστικού καθεστώτος.

Ο εορτάζων Ιεράρχης με συγκίνησε ευχαρίστησε τον ομιλητή, τον κλήρο και το λαό της Εσθονίας και τους παρακάλεσε να προσεύχονται για την πορεία του και τη διακονία του στην Εσθονική Εκκλησία.

Τέλος τα μέλη της κοινότητας του Καθεδρικού Ναού προσέφεραν άνθη και συμβολικά δώρα στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη τους, ο λαός και οι παρευρισκόμενες αρχές του ευχήθηκαν, ενώ προσεφέρθη κέρασμα σε όλους.

Στη δεξίωση που ακολούθησε στο κέντρο της Μητροπόλεως ομίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πάρνου και Σάαρε κ. Αλέξανδρος και ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά την Ιεραρχία τον κλήρο και το λαό.

Σημείωσε τη σημασία που έχει για την Ορθόδοξη Εκκλησία η ευδοκία του Θεού και η πρεσβεία των Αγίων Μαρτύρων και, τέλος, ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.