Εκκλησία της Αλβανίας - Ενορία Γκινάρ: Ένας τολμηρός έπεσε στη λίμνη για το σταυρό! του π. Ηλία Μάκου. Στην ενορία Γκινάρ της Αλβανίας τα Θεοφάνεια εορτάστηκαν την Τρίτη 19 Ιανουαρίου (με το παλαιό ημερολόγιο). Οι κάτοικοι, γυναίκες και άνδρες, μετά τη θεία λειτουργία και το Μεγάλο Αγιασμό στο ναό της Ανάληψης, σχημάτισαν πομπή, με επικεφαλής τον ιερέα, διέσχισαν το χωριό και έφτασαν στη λίμνη.

Τα νερά ψυχρά, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, όλοι τουρτούριζαν από το κρύο, αλλά βρέθηκε ένα άτομο, ο Τρύφων Σκιάου, βούτηξε άφοβα στα νερά και έπιασε το Σταυρό.

Και με καύχηση και χαρά κρατούσε το σταυρό στα χέρια του.

Πέρα από αυτά, που ορίζει η παράδοση, οι πιστοί, ειδικά με την εορτή των Θεοφανείων, αισθάνονται την ανάγκη να αφήσουν τον κόσμο της πνευματικής ελευθερίας να θρυματίσει εσωτερικά δεσμά.

Και θέλουν να νιώσουν να αγκαλιάσει την ύπαρξή τους ένα φως γεμάτο ελπίδα, που θα ενισχύει το αγωνιστικό νεύρο της ψυχής τους για άλλες κατακτήσεις.

Αυτοί οι άνθρωποι, σε οποιαδήποτε χώρα και αν βρίσκονται, όποια και να είναι η καταγωγή τους, δίνουν κατάφαση στις αξίες εκείνες, που διαμορφώνουν τον εσώτατο πυρήνα της προσωπικότητάς τους.

Παράλληλα το χριστιανικό φως είναι μια ζωτική δύναμη, που οδηγεί τον άνθρωπο στη σφαίρα της δημιουργίας και συνιστά φραγμό σε αχαλίνωτες επιθυμίες.

Η ζωή κοντά στο θεό εξασφαλίζει βιωματική επαφή και όχι απλά θεωρητική και νοησιαρχική, με ανώτερα ηθικά ιδεώδη.

Οδηγεί στην στην ορθή αξιολόγηση του σκοπού της ζωής και σε υψηλές επιδιώξεις.

Το άπλετο φως του θεού, καθώς ξεχύνεται στην κάθε γωνιά της ύπαρξής μας, διαχέει την γλυκύτητά του με τον ψυχικό αντικατροπτρισμό της αισιοδοξίας και της ευτυχίας και της νίκης.

Εκκλησία της Αλβανίας Ενορία Γκινάρ Θεοφάνεια παλαιό ημερολόγιο

Εκκλησία της Αλβανίας Ενορία Γκινάρ Θεοφάνεια παλαιό ημερολόγιο 2021

Εκκλησία της Αλβανίας Ενορία Γκινάρ Θεοφάνεια 2021

Θεοφάνεια 2021 Αλβανία παλαιό ημερολόγιο

Θεοφάνεια Αλβανία παλαιό ημερολόγιο

Θεοφάνεια 2021 Αλβανία

Θεοφάνεια 2021 Αλβανία

Εκκλησία Αλβανίας Ενορία Γκινάρ Θεοφάνεια 2021

Εκκλησία Γκινάρ Θεοφάνεια 2021

Ο Αλβανός Πρόεδρος σε Ορθόδοξες Εκκλησίες

Πολύ συχνά επισκέπτεται Ορθόδοξες Εκκλησίες ο Αλβανός Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα.

Μετά τη συμμετοχή του στον αγιασμό των υδάτων στο Μπεράτι στις 6 ιανουαρίου, ανήμερα του αγίου Αθανασίου βρέθηκε και άναψε ένα κεράκι και συζήτησε με τον ιερέας στο ναό του αγίου Αθανασίου Σελενίτσας.

Αυτό δείχνει το σεβασμό του στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, καθώς και στον αναγεννητή της Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, που επιτελεί ένα πολύπλευρο και πρωτοποριακό έργο.

Άλλωστε ο κ. Μέτα υπήρξε και ως άτομο και από τις διάφορες ηγετικές θέσεις του υποστηρικτής της δράσης του κ. Αναστασίου, στον οποίο μάλιστα έδωσε την Αλβανική υπηκοότητα το 2017.

Είναι παρήγορο το γεγονός ότι στις ημέρες μας υψηλοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι οι πιστοί μπορούν να αποτελέσουν αφετηρία μιας νέας γόνιμης επιστροφής στην πνευματικότητα, συμβάλλοντας στην ειρηνική συνύπαρξη και στη συνεργασία των ανθρώπων.

Ιλίρ Μέτα εκκλησία 2021

Ιλίρ Μέτα εκκλησία

Θεοφάνεια Αλβανία

Θεοφάνεια Αλβανία παλαιό ημερολόγιο

Θεοφάνεια 2021

πάτερ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.