Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος με την εγκύκλιο του Νέου Ετους και της εορτής του Αγίου Βασιλείου κάνει έκκληση προς την Ομογένεια να βοηθήσει οικονομικώς την Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου.

Αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η έμφαση στο Ευαγγέλιο της ζωής και της αληθείας και στη διακονία των άλλων είναι επίσης το κέντρο της διακονίας η οποία προσφέρεται από την Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου. Σε ένα περιβάλλον αγάπης και πίστεως, το προσωπικό γαλουχεί παιδιά και νέους.

Οι άνθρωποι αυτοί φανερώνουν την χάρη του Θεού συνεχώς και αποκαλύπτουν ότι ο Χριστός είναι παρών. Μέσα από την πίστη προσφέρουν ελπίδα και θεραπεία, ούτως ώστε οι υποσχέσεις για εν Χριστώ ελευθερία και άφθονες ευλογίες από Εκείνον να γίνονται βιωματική εμπειρία όλων όσοι κατοικούν στην Ακαδημία Αγίου Βασιλείου».

Τονίζει ότι «για τη στήριξη αυτής της ζωτικής διακονίας, η Εθνική Φιλόπτωχος Κυριών πρωτοστατεί στις ενορίες μας στην Εορτή αυτή καθώς και στην παραδοσιακή κοπή της Βασιλόπιττας. Οπως τιμούμε τον Αγιο Βασίλειο και προσδοκούμε τις ευλογίες του Κυρίου μας το 2018, σας προσκαλώ να δείξετε τη στήριξή σας προσευχόμενοι για τους τροφίμους, το προσωπικό, τους διευθυντές και ευεργέτες της Ακαδημίας Αγίου Βασιλείου.

Σας προσκαλώ, επίσης, να προσφέρετε γενναιόδωρα για την στήριξη αυτής της διακονίας. Τα δώρα σας θα ενισχύσουν μια διακονία η οποία θα αποκαλύψει την υπόσχεση και το δυναμικό της εν Χριστώ ζωής».

Αναφορικά με την έναρξη του Νέου Ετους, σημειώνει ότι «στο Ιερό Κατά Λουκάν Ευαγγέλιο διαβάζουμε για την αρχή της επίγειας διακονίας του Κυρίου μας. Καθώς ο Χριστός περιόδευε στην περιοχή της Γαλιλαίας διδάσκοντας σε συναγωγές, έφθασε στη Ναζαρέτ όπου είχε μεγαλώσει.

Οταν στη συναγωγή σηκώθηκε να ομιλήση, διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο του προφήτου Ησαϊα: Πνεύμα Κυρίου επ’ εμέ ου είνεκεν έχρισέν με ευαγγελίσασθαι πτωχοίς, απέσταλκέν με, κηρύξαι αιχμαλώτοις άφεσιν και τυφλοίς ανάβλεψιν, αποστείλαι τεθραυσμένους εν αφέσει, κηρύξαι ενιαυτόν Κυρίου δεκτόν (Λουκ. 4:18-19).

Στην αρχή αυτού του Νέου Ετους 2018, βεβαιώνουμε ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί ότι οι λόγοι αυτοί του Κυρίου μας σε σχέση με το θείο έργο Του αποτελούν επίσης το κέντρο της δικής μας λατρείας και διακονίας. Σε όλα όσα κάνουμε ως Ελληνική Ορθόδοξος Εκκλησία στην Αμερική, είμεθα προσηλωμένοι στον Σωτήρα και Οδηγό μας Χριστό προσφέρουμε το Ευαγγέλιο της ζωής και της αληθείας και φανερώνουμε την χάρη του Θεού καθώς διακονούμε τους άλλους.

Κηρύσσουμε το μήνυμα της σωτηρίας. Ομιλούμε περί ελευθερίας εν Χριστώ σε όλους όσοι είναι φυλακισμένοι με τα δεσμά της αμαρτίας και τις δουλείες αυτής της ζωής. Προσφέρουμε μαρτυρία της θεραπείας και μεταμορφώσεως την οποία βιώνουμε εν Χριστώ. Διακηρύσσουμε συνεχώς και συνεπώς ότι ο χρόνος αυτός είναι ο ενιαυτός Κυρίου δεκτός».

Εθνικός Κήρυξ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.