Διαβάστε την ανακοίνωση: Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών Κεντρικής Επιτροπής, κατά τη συνεδρίαση του στις 15-21 Ιουνίου, εξέδωσε δήλωση που επαναλαμβάνει τη σοβαρή ανησυχία του σχετικά με την ανησυχία και την ταχέως επιδεινούμενη κατάσταση των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή.

Η Κεντρική Επιτροπή απηύθυνε έκκληση για την απελευθέρωση των δύο Μητροπολιτών που είχαν απαχθεί κοντά στο Χαλέπι της Συρίας.

Οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες, ο λόγος για τον αδερφό του Πατριάρχη Αντιόχειας, Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του συρορθόδοξου επισκόπου Χαλεπίου, Γιοχάνα Ιμπραήμ. , απήχθησαν από ένοπλους, τον απρίλιο του 2013, όταν ήταν στο δρόμο τους πίσω από τα τουρκικά σύνορα στην πόλη του Χαλεπίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η Κεντρική Επιτροπή υπενθυμίζει με βαριά καρδιά την απαγωγή πέντε χρόνια πριν από τις συνοικίες του Χαλεπίου,

του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου και του συρορθόδοξου επισκόπου Χαλεπίου, Γιοχάνα Ιμπραήμ. ”,

“Συνεχίζουμε να προσευχόμαστε για την ασφαλή επιστροφή τους στις εκκλησίες τους, τις κοινότητές τους και τις οικογένειές τους, ως ένα σύμβολο της ελπίδας για όλους τους Χριστιανούς της Συρίας και της περιοχής.”

Η δήλωση υπογραμμίζει ότι “μια νέα κοινωνική συμφωνία είναι αναγκαία σε ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής – μια κοινή αφήγηση που έχει αναπτυχθεί και από κοινού από όλες τις κοινότητες των χωρών της περιοχής βασίζεται σε μια περιεκτική κατανόηση της ιδιότητας του πολίτη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, συνταγματικά κατοχυρωμένη, και βάσει της οποίας όλες οι εκκλησίες και θρησκευτικές κοινότητες, με τις ποικίλες εθνικές, θρησκευτικές και πολιτισμικές ταυτότητες, δύνανται να ζήσουν και να ευημερήσουν μέσα στην αγάπη και τη χάρη που δόθηκε από τον Θεό.΄΄

photo – basilica.ro – ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE.

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.