Μεγάλη θλίψη και στενοχωρία προκάλεσε στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού («μητέρα» της εκκλησίας του Βόλου) η είδηση του αιφνιδίου θανάτου, από ανακοπή καρδιάς, ενός εκ των πλέον αγαπητών Κληρικών της, του Πρωτοπρεσβυτέρου Βάιου Τακούμη, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνος Βόλου, ο οποίος έφυγε από την ζωή σήμερα Σάββατο 14/11, σε ηλικία 67 ετών.

Ο Μακαριστός π. Βάιος γεννήθηκε στον Βόλο το 1953. Ήταν απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας και της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών.

Διάκονος χειροτονήθηκε το 1981 από τον τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο, από τον οποίο έλαβε τον Β΄ βαθμό της Ιερωσύνης το 1982. Από τον Μακαριστό Χριστόδουλο έλαβε τα οφίκια του Οικονόμου και του Πρωτοπρεσβυτέρου.

Ο π. Βάιος υπηρέτησε αρχικά, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πορταριάς και από το 1987 μετετέθη στον Ιερό Ναό Αγίου Τρύφωνος Βόλου, όπου διακόνησε μέχρι το τέλος του βίου του. Ήταν ιδιαιτέρως αγαπητός στην ενορία του και επιδόθηκε, με ζήλο και αγάπη, στην διακονία της νεότητος και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Μάλιστα, προ ολίγων ενώ, ίδρυσε και το Σπίτι Γαλήνης της ενορίας, ανακουφίζοντας τις ανάγκες για φαγητό των εμπερίστατων αδελφών της ευρύτερης περιοχής Νεαπόλεως Βόλου.

Ήταν έγγαμος και πατέρας τριών τέκνων.

Η Εξόδιος Ακολουθία του Μακαριστού π. Βαΐου Τακούμη θα τελεστεί εν ευθέτω χρόνω.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.