Εκλήθη για την αιωνιότητα, στο επουράνιο Θυσιαστήριο, Συλλειτουργός του Χριστού και πάντων των Αγίων του Θεού, ο αοίδιμος π. Νικόλαος Χατζής κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης.

Η Εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί στις 27 Ιανουαρίου 2022 στον Ι.Ναό Εισοδίων Θεοτόκου (Κάτω Παναγιά) Κρανιδίου και ώρα, 11.30′, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ.

Γεννήθηκε εν Ικαρία, εις Άγιο Κήρυκο, την 10η Ιουλίου 1929. Έγγαμος με την πρεσβυτέρα του Αικατερίνη Μαστροκόλια απέκτησαν 2 τέκνα και εγγόνια.

Αναγνώστης χειροθετήθηκε εν Κρανιδίω το 1963 υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Κυρού Παντελεήμονος του Παπαγεωργίου.

Χειροτονήθηκε Διάκονος την 7η Ιανουαρίου 1979 στον Ι.Ν.Ευαγγελισμού Θεοτόκου Κυψέλης Αιγίνης και πρεσβύτερος την 8η Απριλίου του ίδιου έτους στον Ι.Ν.Εισοδίων Θεοτόκου Κρανιδίου υπό των Σεπτών χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Ύδρας Κυρού ΙΕΡΌΘΕΟΥ.

Διηκόνησε ως εφημέριος το πρώτον εις τον Ι.Ν.Αγ.Χαραλάμπους Κάτω Φαναρίου και εν συνεχεία εις τον Ι.Ναό Αγίων Αποστόλων Ηλιοκάστρου.

Οικονόμος χειροθετήθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.ΕΦΡΑΙΜ την 29η Αυγούστου 2001 εις τον Ι.Μητροπολιτικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Κρανιδίου,Πρωτοπρεσβυτέρος την 28η Αυγούστου 2005 εις τον ως άνω Ι.Ναό και λόγω χηρείας χειροθετήθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιμανδρίτης την 3ην Σεπτεμβρίου 2020 εις το Καθολικό της Ι.Μονής Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης.
Υπήρξεν άνθρωπος του Θεού διηκόνησε την Εκκλησία του Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη μας σε όλα τα χωριά της Τροιζηνίας και της Ερμιονίδος.

Άριστος πνευματικός,Θεοφόρος κληρικός,φίλος του Αγίου Νεκταρίου με το βαμβάκι του οποίου (Αγίου Νεκταρίου) το οποίο μέσα σε φακελάκια έδεινε σε όλους τους αναγκεμένους αδελφούς και πολύ έδεινε παρηγοριά και ίαση.

Δεν θέλησε ποτέ να πάρει σύνταξη.Δεν μπορούσε να δεχθεί ότι ο παπάς δικαιούται σύνταξη.

Μέχρι πρότινος -έφυγε σε ηλικία 94 ετών- στην Αίγινα λειτουργούσε , εξομολογούσε,και έτρεχε στο Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου να δει τα πνευματικά του παιδιά.

Στην τελευταία συνομιλία με τον Σεβασμιώτατο ο π. Νικόλαος είπε: ” Σεβασμιώτατε δεν μπορώ πλέον να σας βοηθήσω όμως πνευματικά μπορώ να βοηθήσω όπου θα με καλέσετε”.

Πολύ πονούμε ως άνθρωποι αυτόν τον αποχαιρετισμό αλλά ακράδαντα πιστεύουμε στην παρρησία του , στον θρόνο του Θεού και στις προσευχές του.

Ας είναι αιωνία η μνήμη Του και να έχουμε την ευχή Του!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.