ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ: Συγκίνηση και θλίψη έχει προκαλέσει η κοίμηση του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Πατεράκη, ο οποίος υπηρετούσε επί 65 χρόνια ως εφημέριος της Ιεράς Μονής Παναγίας Καλυβιανής στις Μοίρες.

Υπήρξε πραγματικός πνευματικός φάρος για τη περιοχή της νότιας Κρήτης και όχι μόνο καθώς υπηρέτησε επί σειρά ετών την πρωτοβάθμια εκπαίδευση ενώ στάθηκε δίπλα στον ιδρυτή των ιδρυμάτων της Παναγίας Καλυβιανής, τότε Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Τιμόθεο Παπουτσάκη.

Ο αείμνηστος Νεκτάριος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Γιαννιού Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου ενώ έγινε μοναχός και αφιερώθηκε στα ιδρύματα της Παναγίας Καλυβιανής.

Έφυγε σε ηλικία 86 ετών μετά από προβλήματα που είχε με την υγεία του το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα η κοίμηση του συμπίπτει με την ίδια ημερομηνία που κοιμήθηκε και η πρώτη ηγουμένη της Παναγίας Καλυβιανής, γερόντισσα Νεκταρία, που έφυγε από την ζωή 11 Απριλίου 2004.

Κλήρος και Λαός αποχαιρέτησαν τον επί 65 χρόνια Ιερέα του μοναστηριού π. Νεκτάριο.
Τον άνθρωπο που στήριξε «ψυχή τε και σώματι» την Βασιλειάδα του τόπου μας, αλλά και τους Μεσαρίτες.

Το Λειτουργό του Υψίστου που όργωσε τη Μεσαρά και κήρυττε το λόγο του Χριστού.

Το χαρισματικό Δάσκαλο του Δημοτικού Σχολείου Καλυβιανής, που έμαθε γράμματα σε χιλιάδες παιδιά…

Η εξόδιος ακολουθία εψάλλει στον Ιερό ναό της Παναγίας Ιερουργούνων των Μητροπολιτών Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου και Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου.

Πολλοί ήταν οι Ιερείς που προσευχήθηκαν για την ανάπαυση της ψυχής του, τόσο από τη Μεσαρά, όσο και από το Ρέθυμνο και την υπόλοιποι Κρήτη.

Παρά τα αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό, πολλοί ήταν οι πιστοί που πήγαν σήμερα στην Καλυβιανή.

Ο π. Νεκτάριος ετάφη δίπλα στην Αγία Γερόντισσα Νεκταρία, που κοιμήθηκε την ίδια ημερομηνία με τον π. Νεκτάριο.

Για το έργο του π. Νεκταρίου μίλησε ο Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Σαμοϊλης, του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Ηρακλείου, από την πρώτη «φουρνιά» Ιερέων που χειροτόνησε ο Μακαριστός Τιμόθεος.

Παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολδάκης, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο κ. Βασιλεία Αρμουτάκη και τον Αντιδήμαρχο κ. Αντώνη Κωνσταντουλάκη.

Κλήρος και Λαός έψαλαν στον τάφο του το «Χριστός Ανέστη…»

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.