Εκοιμήθη σήμερα, Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 σε ηλικία 68 ετών ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Ι.Μ. Χαλκηδόνος Κων/πόλεως, Γεώργιος Ρεμούνδος.

Να αναφερθεί ότι η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αχαρνών (Μαραθώνος 1 & Λιοσίων, Αχαρνές, 13673), την Πέμπτη 23 Ιουνίου, 11 π.μ.

Ο Γεώργιος Ρεμούνδος γεννήθηκε το 1954 στη Νίκαια του Πειραιά. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ξεκίνησε τη μουσική του παιδεία στη βυζαντινή μουσική το 1968 στην τότε νεοσυσταθείσα σχολή βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Αργότερα, εντάχθηκε στη σχολή του «Συλλόγου προς Διάδοσιν της Εθνικής Μουσικής» και έμεινε κοντά στον Σίμωνα Καρά συνεχώς μέχρι και το 1993.

Κατά το διάστημα 1990 – 1993, δίδαξε βυζαντινή μουσική και δημοτικό τραγούδι στη σχολή του συλλόγου.

Το 1990 απέκτησε δίπλωμα βυζαντινής μουσικής από το Ωδείο Φ. Νάκας με δάσκαλο τον Λυκούργο Αγγελόπουλο.

Το 1991 τοποθετήθηκε ως πρωτοψάλτης στον Πανεπιστημιακό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Καπνικαρέας, όπου παραμένει έως σήμερα.

Δημιούργησε πρότυπο βυζαντινό χορό από είκοσι περίπου μέλη, επονομαζόμενο «Οι Καλοφωνάρηδες», ο οποίος έχει λάβει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών και έχει συμμετάσχει σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές στην κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση.

Καλό του παράδεισο!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.