Δημοσιεύθηκε το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, όπου αναγράφονται αναλυτικά όλα τα μέτρα για τον εορτασμό της Μεγάλης Εβδομάδας για το Πάσχα στην ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα, με τις αποφάσεις Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 26380 καθορίζονται τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Μ. Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 3 Μαΐου 2021 και ώρα 6:00.

Συνυπογράφουν οι Υπουργοί Οικονομικών – Ανάπτυξης και Επενδύσεων -Προστασίας του Πολίτη – Εθνικής Άμυνας – Παιδείας και Θρησκευμάτων- Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων – Υγείας-Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Πολιτισμού και Αθλητισμού –
Δικαιοσύνης – Εσωτερικών – Μετανάστευσης και Ασύλου – Ψηφιακής Διακυβέρνησης – Υποδομών και Μεταφορών – Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής – Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Επικρατείας – Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό.

Πάσχα με αυστηρά μέτρα στην Ελλάδα – Έντονη Σύγκρουση στην Κύπρο
Με διπλή μάσκα, ένας πιστός ανά 25 τ.μ. θα μπορεί να παρακολουθήσει τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, την Αναστάσιμη Ακολουθία της Παννυχίδος, την Θεία Λειτουργία και όλες όσες έπονται έως την Δευτέρα του Θωμά στους Ιερούς Ναούς της Επικράτειας, όπως ανακοίνωσε χθες, 23 Απριλίου 2021, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την επίσημη ενημέρωση. Ο περιορισμός, βεβαίως, παραμένει αυστηρός, ενώ στα προαύλια των ναών ένας πιστός πρέπει να βρίσκεται μόνος σε επιφάνεια 10 τ.μ. Ταυτόχρονα, οι διαγνωστικοί έλεγχοι στους ιερείς και το προσωπικό των ναών προ των ακολουθιών κατέστησαν υποχρεωτικοί.

Τα μέτρα που επέλεξαν οι ειδικοί ήταν αυτά που συμπεριλήφθησαν στην Εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τις Ιερές Μητροπόλεις, η οποία γράφτηκε κατόπιν συνεννοήσεως με την Πολιτεία.

«Το Πάσχα και φέτος θα είναι διαφορετικό. Διαφορετικό σε σχέση με το πώς συνηθίζαμε να το γιορτάζουμε, διαφορετικό όμως και σε σχέση με το περσινό. Γιατί μπορεί να καλούμαστε να το γιορτάσουμε με κάποιους περιορισμούς – μακριά από το χωριό μας, και ίσως όχι παρέα με όλους όσοι θα θέλαμε να είναι μαζί μας αυτές τις ημέρες – θα μπορέσουμε όμως να παρακολουθήσουμε από κοντά τις λειτουργίες τις άγιες αυτές ημέρες και να μοιραστούμε το γιορτινό τραπέζι, έστω με μερικά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς χθες.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.