Τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021 εξεδήμησεν εις Κύριον ο μακαριστός πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τσαγκατάκης σε ηλικία 90 ετών, συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Στην ιερατική του πορεία διακρίθηκε για την πίστη, το ήθος και την ταπεινότητά του και υπήρξε ακούραστος εργάτης στον αμπελώνα του Κυρίου.
Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε το μεσημέρι της Τρίτης 24 Αυγούστου, στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών στη Γαρίπα Μονοφατσίου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ανδρέα με την συμμετοχή του Πανοσιολ. Αρχιμ. Νήφωνα Βασιλάκη, Υπογραμματεώς της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, του Πρωτοπρεσβυτέρου Χαράλαμπου Μουρτζάκη, του εφημερίου της Ενορίας Οικονόμου Μιχαήλ Καρακωσταντάκη και του Διακόνου Μαρίνου Δασκαλάκη, ενώ αρκετοί ιερείς παρέστησαν συμπροσευχόμενοι.
Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ατελεύτητο μυστήριο της ζωής και του θανάτου κι εξέφρασε την αγάπη του και τα συλλυπητήριά του προς την πρεσβυτέρα και τα παιδιά του εκλιπόντος.
Σύντομο επικήδειο εκφώνησε ο Υπογραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης π. Νήφων, ενώ ψηφίσματα ανεγνώσθησαν από τον Σύνδεσμο Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και την Ενορία Γαρίπας.
Στη συνέχεια η σορός του αειμνήστου π. Γεωργίου ενταφιάσθηκε στο ενοριακό κοιμητήριο.

Σύντομο Βιογραφικό:

Ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τσαγκατάκης γεννήθηκε στη Γαρίπα το 1931. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο στη Γαρίπα και μετά την κατοχή φοίτησε στο γυμνάσιο Καστελλίου. Το 1953 και για δύο έτη φοίτησε στην ιερατική σχολή της μονής Τσαγκαρόλων στα Χανιά. Το 1957 χειροτονήθηκε διάκονος και το ίδιο έτος πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κυρό Τιμόθεο.

Διακόνησε την ενορία της Γαρίπας επί 46 χρόνια, ενώ το 2002 ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ανδρέας τον χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο, αναγνωρίζοντας την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια της ιερατικής του πορείας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.