ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Ο εκπαιδευτικός κόσμος θρηνεί από σήμερα, Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020, την απώλεια του κ. Ευθυμίου Μ. Ευθυμίου, ενός ακάματου, αλτρουιστή και σκαπανέως του πνεύματος και των γραμμάτων, ενός ανθρώπου ο οποίος με ανιδιοτέλεια προσέφερε πάντοτε στα κοινά.

Μαζί του, θρηνούν, ο προσφυγικός κόσμος της κατεχόμενης σήμερα γενέτειράς του Μανδρών Αμμοχώστου αλλά και η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, αφού ο κ. Ευθυμίου επί τριάντα και πλέον έτη (1973-2007) δίδαξε ως Καθηγητής στη Μέση Εκπαίδευση σε Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής.

Ο αείμνηστος διακρίθηκε και τιμήθηκε για την προσφορά του στην διατήρηση άσβεστης της μνήμης της γενέτειράς του Μανδρών Αμμοχώστου μέσα από το συγγραφικό του έργο.

Yπήρξε επίσης πολύτιμος συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και συμπαραστάτης στο έργο της. Διετέλεσε παράλληλα ένας από τους πρωτεργάτες στην μελέτη και καταγραφή των εκκλησιαστικών μνημείων στην μητροπολιτική μας περιφέρεια αλλά και στην έκδοση (προς τον σκοπό αυτό) σχετικών εκκλησιαστικών οδηγών .

Ευχόμαστε ο Κύριος να τον αναπαύει εν χώρα ζώντων και να χαρίζει την άνωθεν παρηγοριά και ενίσχυση στην οικογένειά του.

Η εξόδιος ακολουθία, θα τελεστεί το ερχόμενο Σαββάτο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 4:30μ.μ στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου, προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.