Το βράδυ της Κυριακής 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο της πόλεώς μας ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις με την Ιερά Μονή "Παναγίας του Έβρου" σχετικά με τη μοναχική ζωή και διατροφή και με αφορμή την έκδοση του ειδικού αφιερωματικού τόμου "Αντίλαλοι από την Παναγία του Έβρου", που εξέδωσε η Ιερά Μονή.

Η εκδήλωση που είχε τον τίτλο “Άνθη Πολύκαρπα” πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου, ενώ παρέστησαν οι βουλευτές του Έβρου κ.κ. Αναστασία Γκαρά, Δημήτριος Ρίζος και Αναστάσιος Δημοσχάκης.
Συντονιστής της εκδηλώσεως ήταν ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής του Δ.Π.Θ. κ. Γεώργιος Μηνόπουλος, ο οποίος μίλησε σύντομα και εμπειρικά για το έργο της Μονής κατά τα 36 χρόνια της λειτουργίας της.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν δυο εισηγήσεις:
Πρώτος ομιλητής ήταν ο ομότιμος καθηγητής Θεολογίας του Α.Π.Θ. κ. Γεώργιος Μαρτζέλος ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της ομιλίας του που ήταν “Θεωρία και Πράξη στον ορθόδοξο μοναχισμό: Το παράδειγμα τουν ασκητικών πατέρων της Γάζας (Βαρσανουφίου, Ιωάννου, Δωροθέου)”.
Ακολούθως, ο δεύτερος ομιλητής, ο ομότιμος καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής του Πανεπιστημίου της Κρήτης κ. Αντώνιος Καφάτος, ανέπτυξε την ομιλία του με θέμα “Μοναστηριακή διατροφή και νηστεία της ορθόδοξης Εκκλησίας σε σχέση με τα χρόνια νοσήματα”.

Στη συνέχεια προβλήθηκε 15λεπτο απόσπασμα από το αφιερωματικό ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV “Η κουζίνα του Θεού” που αναφερόταν στην Ιερά Μονή “Παναγίας του Έβρου”.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας αρχιμ. Ειρηναίος Λαφτσής με μία σύντομη αναφορά στην Ιερά Μονή, ενώ ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος ευχαρίστησε όλους για την προσέλευσή τους και την Ιερά Μονή για το πνευματικό έργο που επιτελεί και κάλεσε όλους να στηρίζουν την Μονή και εμπράκτως και δια της προσευχής.
Μετά το πέρας της εκδηλώσεως αρκετοί από το ακροατήριο προμηθεύτηκαν τον αφιερωματικό τόμο της Ιεράς Μονής “Αντίλαλοι από την Παναγία του Έβρου”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.