Τουλάχιστον εκατό παιδιά που προέρχονται από ευπαθείς οικογένειες έλαβαν 100 πλήρως εξοπλισμένα σχολικά σακίδια από τους εθελοντές του Συλλόγου Χριστιανών-Ορθοδόξων Φοιτητών από το Ιάσιο (ASCOR) στο πλαίσιο εκστρατείας παροχής βοήθειας σε μαθητές. Στόχος των εθελοντών είναι να φθάσουν τους 500 μαθητές οι οποίοι προέρχονται από οικονομικά ευάλωτες οικογένειες.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Μέσω παρόμοιων εκστρατειών που διοργανώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, ο ASCOR Ιασίου δώρισε σχολικές τσάντες με προμήθειες για παιδιά από την επαρχία Ιασίου, καθώς και από τη Δημοκρατία της Μολδαβίας.

Τα άτομα που θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να αγοράσουν σχολικές τσάντες με προμήθειες και να επικοινωνήσουν με εθελοντές ή να κάνουν δωρεές χρησιμοποιώντας τα παρακάτω τραπεζικά στοιχεία:

IBAN: RO61 BRDE 240S V952 3528 2400
Λογαριασμός στο BRD – υποκατάστημα Ιασίου
Αιτιολογία: “Ghiozdanel”

Το παράρτημα ASCOR Ιασίου ιδρύθηκε στις 14 Οκτωβρίου 1990 με πρωτοβουλία μιας ομάδας φοιτητών του Πανεπιστημίου «Αλέξανδρος Ιωάννης Κούζας» και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Ιασίου, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ, τότε Μητροπολίτη Μολδαβίας και Μπουκοβίνης.

Οι πνευματικοί προστάτες του ASCOR Ιασίου είναι ο Άγιος Καλλίνικος από την Τσερνίκα και η Οσία Παρασκευή η Επιβατινή.

Οι στόχοι του ASCOR είναι η προώθηση των χριστιανοορθόδοξων αξιών, η συμμετοχή των νέων στη λειτουργική και φιλανθρωπική ζωή της Εκκλησίας, η ευαισθητοποίηση σχετικά με τα καθήκοντα που έχουν απέναντι στην Εκκλησία, το έθνος και την οικογένεια, και η ενθάρρυνση διαλόγου μεταξύ πίστης και πολιτισμού.

ope.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.