Ποια πράξη συναισθηματική δεν αρχίζει από Τον Θεό;

Υπάρχει το φιλί αλλάζει τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου πόσο μάλλον ο ασπασμός που θα κάνουμε στην Παναγία. Η Αγία γραφή λεει παρακαλεί παρακαλεί το λαό που σημαίνει παρηγορεί το λαό. Η Παναγιά που κάθε χρόνο βρίσκεται σ’ αυτό εδώ το μοναστήρι παρηγορεί παρηγορεί τον κόσμο να ξεπεράσει τα βάσανα του να περάσει να ξεπεράσει τις στεναχώριες του.

Είναι της γραφής λόγος παρακαλεί παρακαλεί το λαό και σήμερα έχουμε πολύ ανάγκη από την Προσκύνηση της εικόνας. Η εκκλησία ψάλει ένα τροπάριο έτσι λίγο δύσκολο : «άλαλα τα χείλη των ασεβών των μη προσκυνούντων Την εικόνα Σου την σεπτή».

Εγώ θα πω άλαλα άλαλα τα χείλη των συριζαιων των συριζαιων Που δεν προσκυνούν την εικόνα της Παναγίας με ευλάβεια με πίστη με φόβο Θεου.Να γίνουνε αλαλα Να μείνουν τα χείλη των ασεβών . Έχουμε πολύ ανάγκη από τον ασπασμό αυτόν στην Παναγία. Μην κάνετε πίσω προχωρήστε μπροστά Παρηγορηθείτε ότι η Παναγιά βρίσκεται εδώ εδώ και την προσκυνάμε και την παρακαλάμε και τη δεόμεθα και τη βλέπουμε. Ε Λαέ του θεού η Παναγιά είναι η παρηγορήτρια η Παράκληση του κόσμου. Σκεφτείτε ένα κόσμο χωρίς την Παναγία σκεφτείτε ένα κόσμο χωρίς την παράκλησή της Παναγιάς. Τι θα ήταν αυτός ο κόσμος;

Πιο κοντα στην Παναγια .
Πάρτε την αγκαλιάσετε την .
Στα νεανικά μου χρόνια πέρασα μια κρίση κρίση πνευματική.

Δεν ήθελα ούτε τις εικόνες να προσκυνάω. Έκανα το απόδειπνο μόνος μου σε ένα μικρό εκκλησάκι και όταν τελείωσα ξεχείλισε τόση αγάπη για την Παναγία που την αγκάλιασα έβαλα τα χέρια μου στο λαιμό της και πίστεψα ότι η Παναγιά είναι κάτι ζωντανό είναι ζωντανό δεν είναι ένα ξύλο με ζωγραφική επάνω. Από τότε όταν βλέπω την Παναγία θέλω να την αγκαλιάσω να την ενστερνιστώ Θέλω να μείνω θέλω να μείνω μαζί της πάντα. Δεν έχω άλλη παρηγοριά παρά μόνο την Παναγία. Άντε λοιπόν θα είμαστε θα είμαστε φίλοι της χέρι χέρι αλλιώς θα είμαστε δυστυχέστεροι και από τα ζώα .

Χορτάστε Στην αγκαλιά της χορτάσετε μη φεύγετε δεν υπάρχει άλλη σωτηρία.

Κρατήστε την στην αγκαλιά σας κρατήστε την στην αγκαλιά σας και εκείνη θα κρατήσει εσας. Κυριοι δεν υπάρχει άλλο πράγμα να μας κρατά στην αγκαλιά. Η Παναγία από τη μία βαστάζει το Χριστό και από την άλλη βαστάζει εμένα.

Παράκληση είναι η Παναγία.
Δεν υπάρχει ωραιότερη παράσταση εικόνας από τη μάνα που κρατάει το παιδί στην αγκαλιά της. Ετσι είναι Παναγιά είναι αυτή που μας κρατά στην αγκαλιά της της. Δεν υπάρχει ωραιότερη παράσταση εικόνας από τη μάνα που κρατάει το παιδί στην αγκαλιά της έτσι είναι Παναγιά είναι αυτή που μας κρατάει στην αγκαλιά της .

Είναι αυτή που μας δείχνει…. με το ένα χέρι κρατάει το Χριστό και με το άλλο μας δείχνει τον δρόμο της αναβάσεως τον δρόμο του Χριστού τον δρόμο της σωτηρίας. Έτσι βαστάει τον Υιό Της Και με το άλλο χέρι …να αυτός είναι ακολουθήστε τον μην πάρετε άλλο δρόμο μή λοξεύσετε Ακολουθήστε τον.

Έτσι φεύγοντας από εδώ μην αφήνετε την αγκαλιά της Παναγίας μη φεύγετε μη γλιστρήσετε και φύγετε μέσα από την αγκαλιά της Παναγίας αυτή μας αγαπά αυτή μας βοηθά αυτή μας καρδίζει Αυτή τρέχει στην κάθε προσευχή ανάγκη γι’ αυτό την λένε Γοργουπήκοο.
Κόρη Γοργουπήκοος .

Ούτε οι μεγάλες κυρίες της Αγγλίας και της Αμερικής μας αγκαλιάζουν τόσο συχνά όσο η Παναγία.
Κουράστηκα….!
Θα ήθελα να είχα το κουράγιο να διηγούμαι τα μεγαλεία της Παναγίας αλλά η ασθένεια μου με αποδυναμώνει και δεν μπορώ.

Εγώ όμως σας θέλω όλους στην αγκαλιά της Παναγίας.
Ξέρετε με πόση Τρυφερότητα θα σας κρατήσει;

Δεν το βάζει ο νους σας κάτι τέτοιο.
Πηγαίνετε όχι μόνοι σας αλλά με τη Μαρία και το βρέφος πίσω με το βρέφος πίσω.
Ευχαριστώ που με ακούσατε εμένα τον γέρο και ανήμπορο.

Κήρυγμα αμέσως μετά τη Θεια λειτουργία .
Μακαριστος Γεροντας Γρηγόριος ο Αρχιπελαγίτης
Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου

Ιερα Μονή Παναγίας Θεοσκεπαστης Σοχού Λαγκαδά .
Μετόχι της Ιεράς Μονής Δοχειαριου .

9/9/18

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.