ΕΓΚΩΜΙΑ - ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Live: Άγιος Βησσαρίων Πύλης - ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ 13 Αυγούστου 2022 Ζωντανά. Εκκλησία Live - Εσπερινός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ζωντανά. Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης Γαρδικίου & Πύλης κ. Χρυσοστόμου, όπου και θα ψάλλει έμπροσθεν του Επιταφίου της Παναγίας μας τα Εγκώμια της Κοιμήσεως - Ευλογία και Αγιασμός.

Εσπερινός 13 Αυγούστου 2022 στις 19.30 το απόγευμα. Εσπερινός Επιτάφιος και Εγκώμια της Θεοτόκου.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ: Ακολουθία Επιταφίου και Εγκωμίων της Υπεραγίας Θεοτόκου – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος Πύλης Τρικάλων – Σάββατο 13 Αυγούστου 2022 19.30.

ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ: Ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ τώρα live streaming – Ιερός Ναός Αγίου Βησσαρίωνος της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων – Σάββατο 13 Αυγούστου 2022 19.30 – Εσπερινός Επιτάφιος και Εγκώμια της Παναγίας.

Κοίμηση της Θεοτόκου

Η Θεομητορική εορτή της Χριστιανοσύνης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου με το Νέο Ημερολόγιο και στις 28 Αυγούστου με το Παλαιό. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία ο εορτασμός της Κοίμησης της Θεοτόκου περιλαμβάνει κατά πρώτο λόγο το θάνατο και την ταφή της Παναγίας και κατά δεύτερο την ανάσταση και τη μετάστασή της στους ουρανούς.

Για την Κοίμηση της Θεοτόκου δεν υπάρχουν πληροφορίες από την Καινή Διαθήκη. Γι’ αυτήν μαθαίνουμε από τις διηγήσεις σημαντικών εκκλησιαστικών ανδρών, όπως των Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, Μόδεστου Ιεροσολύμων, Ανδρέα Κρήτης, Γερμανού Κωνσταντινουπόλεως, Ιωάννη Δαμασκηνού κ.ά., καθώς και από τα σχετικά τροπάρια της εκκλησιαστικής υμνολογίας. Στα κείμενα αυτά διασώζεται η «αρχαία και αληθεστάτη» παράδοση της Εκκλησίας γι’ αυτό το Θεομητορικό γεγονός.

Διαβάστε αναλυτικά τι γνωρίζουμε για την ζωή και την Κοίμηση της Παναγίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.