Τo Σάββατο 9 Iουλίου 2022 τελέσθηκαν τα Ιερά Εγκαίνια του Ιερού Ενοριακού Ναού Υπεραγίας Θεοτόκου «Άξιον εστίν» Κοκκίνη Χάνι Πεδιάδος, από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο και από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμο και Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο, οι οποίοι ευγενώς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου.

Άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός, ότι τα Εγκαίνια του παραπάνω Ιερού Ναού ήταν τα πρώτα που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος, μετά την εκλογή του.

Την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε η κατάθεση των Ιερών Λειψάνων και στη συνέχεια ακολούθησε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου.

Εκ μέρους των τοπικών αρχών, κατά τον Εσπερινό, παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης και ο Αντιδήμαρχος Χερσονήσου κ. Γεώργιος Μπαγουράκης.

Την επομένη, Σάββατο 9 Ιουλίου, τελέσθηκε ο Όρθρος, η Ακολουθία των Ιερών Εγκαινίων και Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Στα Ιερά Εγκαίνια έλαβαν μέρος, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου κ. Μεθόδιος Βερνιδάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Νικηφόρος Κουνάλης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, πλειάδα ιερέων από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και από άλλες Ιερές Μητροπόλεις της Μεγαλονήσου, καθώς και πλήθος ευσεβών πιστών, οι οποίοι προσέτρεξαν να λάβουν τη χάρη και την ευλογία των Ιερών Εγκαινίων.

Τους ύμνους απέδωσαν με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, κατά τον Όρθρο, την τελετή των Εγκαινίων και το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, μέλη του χορού ιεροψαλτών «Κρήτες Μαΐστορες» με επικεφαλής τον χοράρχη, Μουσικολογιώτατο κ. Αντώνιο Πλαΐτη, Άρχοντα Υμνωδό της Μ.τ.Χ.Ε.

Παρέστησαν επίσης κατά την Τελέτη των Εγκαινίων, οι Βουλευτές Ηρακλείου κ. Μάξιμος Σενετάκης και κ. Γεώργιος Λογιάδης, ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ιωάννης Σέγκος, πλαισιούμενος από Αντιδημάρχους και πολλούς άλλους τοπικούς παράγοντες.

Μετά το πέρας των Ιερών Εγκαινίων, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, αφού πρώτα ευχαρίστησε καταλλήλως όλους όσους με ευλογημένο τρόπο εργάστηκαν, κοπίασαν και προσέφεραν στην ανέγερση και στα Εγκαίνια του Ιερού Ναού, παρεκάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλο να χειροθετήσει σε Πρωτοπρεσβύτερο, τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Γεώργιο Μετοχιανάκη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.