Ο π. Φιλόθεος Δοχειαρίτης θα λειτουργεί και θα ψάλλει πλέον στο ουράνιο θυσιαστήριο. Ο πρωτοψάλτης της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου, Ιερομόναχος Φιλόθεος, έφυγε χθες, 30 Οκτωβρίου 2021, για την όντως ζωή, όπου θα συναντηθεί με τον Γερόντα του, Γρηγόριο.

Από την πρώτη ημέρα της γνωριμίας μας, τον Νοέμβριο του 2006, ο αδελφός Φιλόθεος ούτε με αποθάρρυνε ούτε με ενόχλησε, αναφέρει άλλος μοναχός της Μονής. «Αντιθέτως, ήταν πάντα γεμάτος αγάπη για όλους… Κατά τη διάρκεια της καραντίνας στο μοναστήρι, διακονούσε τους αδελφούς μέρα και νύχτα…».

Ο Ιερομόναχος π. Φιλόθεος Δοχειαρίτης (κατά κόσμον Γεώργιος Στυλιανού Παπαδόπουλος) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και καταγόταν από τις Αρχαίες Κλεωνές Κορινθίας.
Ο πατέρας του, Στυλιανός Παπαδόπουλος, ήταν ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής σχολής Αθηνών. Ο π. Φιλόθεος ήταν, επίσης, πτυχιούχος της σχολής. Άριστος γνώστης της Βυζαντινής και της Ευρωπαϊκής μουσικής. Το 1985 εκάρη μοναχός στην Ι. Μ. Δοχειαρίου, όπου και εγκαταβίωνε μέχρι την κοίμησή του. Καλλίφωνος και ηδύς, ήταν ο πρωτοψάλτης της μονής. Αιωνία η μνήμη του!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (0)
 1. ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ 2 χρόνια πριν

  Μεγάλη η θλίψη μου αν και δεν θα έπρεπε , ούτε και εκείνος θα το ήθελε, μιας και πάντα μου έλεγε ότι η ουράνια ζωή είναι η πραγματική μας ζωή και γι ΄αυτήν θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε, να είμαστε πάντα έτοιμοι!
  Υπήρξε για μένα ένας πολύ καλός φίλος, πνευματικός σύμβουλός μου και δάσκαλός μου σε θέματα πίστης. Ώρες ολόκληρες συζητούσαμε, στο ξυλουργείο – ήταν μια απο τις βασικές ασχολίες του – της Ι.Μ. Δοχειαρίου με θέα την ευλογημένη θάλασσα ή μαζεύοντας ελιές, ακόμα και κάπου σε΄ ένα σκαλοπατάκι, σε ένα εκκλησάκι ή πεζουλάκι από τα πολλά που ο αείμνηστος και αγαπητός μου Γέροντας Γρηγόριος κατασκεύαζε με την βοήθεια των ακούραστων μοναχών που με την χάρη της Παναγίας έγιναν πετράδες, κτιστάδες, ακούραστοι εργάτες. Μεταξύ αυτών και ο αδελφός μας Φιλόθεος που έφυγε για να ψάλει με την υπέροχη φωνή του στην γειτονιά των αγγέλων, γιατί για μένα ήταν ένα επίγειος Άγγελος.
  Καλό παράδεισο αγαπημένε μου φίλε πατέρα Φιλόθεε , τις πρεσβείες σου να έχουμε!

  Χαλαστάρας Ευστάθιος
  Βόλος

  ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.