Για το μεγάλο ταξίδι της ζωής έφυγε σήμερα Σάββατο μετά από πολύχρονη δοκιμασία με τον καρκίνο, η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Ορούντας, Γερόντισσα Ιουστίνη.

Σύμφωνα με την Ιερά Μητρόπολη Μόρφου σήμερα Σάββατο, στις 5 μ.μ., το λείψανο της μεταστάσης Γερόντισσάς θα μεταφερθεί και τοποθετηθεί εντός του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου της ομώνυμης Μονής (Αγίου Νικολάου Ορούντης) για προσκύνηση, και θα ακολουθήσει ο αναστάσιμος Εσπερινός της Κυριακής.

Η ώρα 10 μ.μ. θα τελεσθεί η Εξόδιος Ακολουθία για Μοναχές, η οποία διαρκεί περίπου 2 ώρες. Η προσέλευση των πιστών κατά την εν λόγω Ακολουθία είναι δυνατή, καθώς η Ιερά Μονή θα παραμείνει ανοικτή καθ’ όλη τη νύχτα, για όσους τυχόν επιθυμούν να αγρυπνήσουν προσευχόμενοι με τις αδελφές της Μονής γύρω από το λείψανο της Γερόντισσας.

Αύριο το πρωί, Κυριακή, 03.07.2022, στις 6 π.μ., θα αρχίσει ως συνήθως η ᾽Ακολουθία του Μεσονυκτικού, και στη συνέχεια θα γίνουν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία.

Η κοινή εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί το μεσημέρι της Κυριακής, στις 12 μ., στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου της Μονής, και θα ακολουθήσει ο ενταφιασμός παρά το Παρεκκλήσιο των Αρχαγγέλων εντός του χώρου της Μονής.

«Της μακαριστής Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Ιουστίνης Μοναχής είη αιωνία η μνήμη! Η μακαριστή εκοιμήθη εν Κυρίω σήμερα, 2 Ιουλίου 2022, στις 10 π.μ.».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

2 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Κεφαλάκης Νικόλαος Κρεμαστή Ρόδου

Γνωρίζουμε την προσήλωσή σας στην αποστολή σας. Λαμπρίνετε την Ορθοδοξία και τον ελληνισμό στην Αμερική!

2
Κεφαλάκης Νικόλαος Κρεμαστή Ρόδου

Γνωρίζουμε την υψηλή διακονία σας. Η παρουσία σας στην Αμερική θα λαμπρίνει την Ορθοδοξία και τον ελληνισμό!