ΝΙΚΟΣ ΚΥΡΓΙΟΣ: Έχει βαθιά πίστη στο Θεό ο ταλαντούχος Ελληνο-Αυστραλός τενίστας Νίκος Κύργιος. Του π. Ηλία Μάκου. Με καταγωγή από τους Γεωργάνους της Λάκκας Σουλίου, όπου γεννήθηκαν ο παππούς του και ο πατέρας του, ο ταλαντούχος Ελληνο-Αυστραλός τενίστας Νίκος Κύργιος, δεν κρύβει την αγάπη του για τον τόπο του.

Παρ’ ότι ο ίδιος γεννήθηκε στην Καμπέρα της Αυστραλίας και η μητέρα του είναι Μαλαισιανή, μάλιστα είχε πριγκιπικό τίτλο, τον οποίο αποποιήθηκε, επισκέπτεται όποτε μπορεί, μαζί με τους γονείς του και τα αδέλφια του, το πατρικό του σπίτι.

Κρατάει, δηλαδή, ζωντανούς τους δεσμούς με την πατρώα γη.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό του, που τον βοηθάει πολύ στη ζωή και στο άθλημά του, καθώς τον αναζωογονεί ψυχικά, είναι η πίστη του.

Όχι μόνο δηλώνει Ορθόδοξος Χριστιανός, αλλά και το αποδεικνύει στην πράξη.

Νίκος Κύργιος

Δεν αποχωρίζεται ποτέ το σταυρουδάκι στο λαιμό του και αντλεί δύναμη από αυτόν.

Είναι φως για τη ζωή του ο Χριστός, γιατί δίνει απάντηση στο μεγάλο ερώτημα, που βασανίζει κάθε ανθρώπινη ύπαρξη:

Από πού έρχομαι;

Ο Χριστός μας λέει ότι προερχόμαστε από τον Θεό. Είμαστε πλάσματά του. Παιδιά του αγαπημένα. Στον κόσμο τούτο δεν βρεθήκαμε τυχαία.

Είναι φως για τη ζωή του Ο Χριστός, γιατί δείχνει πως πρέπει να πορευόμαστε στον κόσμο αυτό. Μας παρέδωσε αλάθητο και αιώνιο κώδικα αληθινής ζωής, το Ευαγγέλιό του. Μας προσκαλεί κοντά Του. Για να τον ακολουθήσουμε. Για να ζήσουμε τη δική του ζήση.

Είναι φως ο Χριστός στη ζωή του, γιατί δίνει απάντηση στη μεγάλη αγωνία όλων μας για το που πηγαίνουμε. Ο Χριστός μας λέει ότι δεν είμαστε πολίτες, αλλά οδίτες.

Ο φημισμένος τενίστας Νίκος Κύργιος είναι μια προτροπή για μας να πιστέψουμε στο φως. Να πιστέψουμε ακλόνητα στον Χριστό, αν θέλουμε να γίνουμε παιδιά του φωτός. Παιδιά του Θεού.

Είναι μια προτροπή για μας να ακολουθήσουμε το φως. Το φως του Χριστού να φωτίζει τα βήματά μας.

Είναι μια προτροπή να κάνουμε στροφή στον αυθεντικό εαυτό μας, επιστρέφοντας σ’ αυτόν.

π Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.