Αναφέρει ο Μητροπολίτης:

Δήλωση Μητροπολίτου Αλεξ/πόλεως Ανθίμου για την νομική αναγνώριση της “Τουρκικής Ενώσεως Ξάνθης”.

ΔΗΛΩΣΗ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΥ
για την νομική αναγνώριση της “Τουρκικής Ενώσεως Ξάνθης”

Η πρόσφατη ψήφιση από τη Βουλή τροπολογίας με την οποία υιοθετείται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με την αναγνώριση σωματείων και η οποία επιτρέπει πλέον την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» να υποβάλει εκ νέου αίτηση για τη νομική αναγνώριση της μου δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά και προβληματισμούς.

Η μεταφορά της ευθύνης λήψης μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης στα Ελληνικά δικαστήρια μοιάζει με δύσκολο και δισεπίλυτο γρίφο. Υπερβαίνοντας τις ρυθμίσεις της Συνθήκης της Λωζάνης που αναφέρεται ρητά σε θρησκευτική και όχι εθνική μειονότητα θα πρέπει να τεκμηριώνεται η απόρριψη του αιτήματος σε λόγους εθνικής η δημόσιας ασφάλειας και όχι στην ουσία της υπόθεσης.

Φοβάμαι ότι η χώρα μας θα βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα». Θα πρέπει να μας προβληματίσει και η υπόθεση της Καταλονίας και να αναρωτηθούμε τι μπορεί να συμβεί και στην Ελληνική Θράκη.

12 Οκτωβρίου 2017

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

2 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Nik.pas-tsesmeslis

Ένας θεματοφύλακας -των εθνικών, ιερών και πατριωτικών θέσεων κ.λ - ο οποίος , ευτυχώς, δεν βρίσκεται σε καταναλωτική ραστώνη.Το πρόβλημα είναι ότι η θεσμοθετημένη εκτελεστική εξουσία -κατά πλειοψηφία- κωφεύει και ψιλοαρμενίζοντας στην ανικανότητα της απεμπολεί ή ναρκοθετεί ( ενσυνείδητα ) τα κυριαρχικά μας δικαιώματα όπως αυτά καθορίζονται στην Συνθήκη της Λωζάνης .Τί κρίμα !

2
Eleni Giannoudaki

Σοφά τα λόγια του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Άνθιμου.