Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα έγινε η υποδοχή του νέου έτους σε Τρίπολη και Σπάρτη.

Ειδικότερα, το πρωί της Πρωτοχρονιάς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεώς Μαντινείας και Κυνουρίας, χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίσαντα μεγαλοπρεπή Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, στην οποία συμμετείχε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος. Ακολούθως, τελέσθηκε η Δοξολογία για το νέο έτος παρουσία των τοπικών αρχόντων και των επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας.

Στην ομιλία του πριν την Δοξολογία, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε ο νέος χρόνος να είναι εποικοδομητικός για κάθε χριστιανό, ωστόσο για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει αυτογνωσία, ανθρωπογνωσία και θεογνωσία.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε διαδοχικά τις Βασιλόπιτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης, ευχόμενος υγεία και πολλά έργα επ΄ ωφελεία των κατοίκων της περιοχής. Το πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου στην Τρίπολη ολοκληρώθηκε με την μετάβασή του στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Αλεξάνδρου, όπου τέλεσε Τρισάγιο.

Στη Σπάρτη, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια η Δοξολογία για το νέο έτος προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του ευχήθηκε κατά το νέο χρόνο να γίνει βίωμα σε κάθε άνθρωπο η ‘’εν Χριστώ ζωή’’ από την οποία πηγάζει κάθε καλό και η οποία οδηγεί στην Βασιλεία των Ουρανών.

Ακολούθως, ο Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας μετέβη διαδοχικά στο Διοικητήριο και στο Στρατόπεδο ‘’Συνταγματάρχη Κων/νου Δαβάκη’’, όπου ευλόγησε τις Βασιλόπιτες της Π.Ε Λακωνίας και του Κέντρου Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών αντίστοιχα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.