Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος - Δείτε φωτογραφίες από τους στολισμένους δρόμους στο κέντρο της πόλης

Φωταγωγείται σήμερα το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους 17 μέτρων, που και φέτος μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα από το Καρπενήσι, σηματοδοτώντας την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Συνολικά 24.000 φωτάκια τύπου led, θα «αποκαλύψουν» τα στολίδια και τις εκατοντάδες μπάλες που στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Χριστούγεννα στην Αθήνα: Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Σύνταγμα

Περίπου 83 χλμ. φωτεινές γιρλάντες τύπου led και φωτοσωλήνες φωτίζουν δέντρα και κολώνες, περισσότερα από 3.800 εναέρια και επιστύλια led στολίδια δίνουν τον γιορτινό τόνο, ενώ 44 δέντρα, μεγάλα αερόστατα και αρκούδοι στολίζουν 37 πλατείες της πόλης. Δέκα χριστουγεννιάτικα χωριά -τα αγαπημένα των παιδιών- με πλούσιο πρόγραμμα στήνονται σε ισάριθμες πλατείες.

Η πλατεία Συντάγματος υποδέχεται τους ερμηνευτές Δώρο Δημοσθένους και Πέννυ Μπαλτατζή που σε σύμπραξη με την Athens Big Band, παρουσιάζουν διασκευές αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Οι ξεχωριστές φωνές τους θα ενωθούν με τη μεγάλη μπάντα του Δήμου Αθηναίων. Οικοδεσπότες είναι το τηλεοπτικό δίδυμο, Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάσης Αναγνωστόπουλος.

Τις επόμενες μέρες, αναμένεται να ανακοινωθεί το πλούσιο πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων: από τα μουσικά live στη γιορτινή σκηνή του Συντάγματος και τα πάρτυ στους δρόμους και τις στοές της πόλης, μέχρι τις δημιουργικές δράσεις για τα παιδιά, τις γιορτινές παραστάσεις και τα χριστουγεννιάτικα δρώμενα για όλους.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.