Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγιάς, στην Χώρα Μυκόνου, συνιερούργησαν σήμερα το πρωί οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος και Σύρου και Μυκόνου κ. Δωρόθεος Β’, συμπαραστατούμενοι από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής του οσίου Λουκά και τους Εφημερίους της Μυκόνου, τελέσαντες πολυετές Μνημόσυνο του αοιδίμου Μητροπολίτου Χριστουπόλεως Πέτρου (Δακτυλίδη) του Μυκονίου, επί τη ανακομιδή των οστών του και τη εναποθέσει τους στο οικογενειακό του Παρεκκλήσιο της Αγίας Αναστασίας, στην περιοχή «Χάλαρα» της Μυκόνου, όπου ο μακαριστός Ιεράρχης εγεννήθη και ανετράφη.

Το θείο λόγο εκήρυξε διδακτικώτατα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίδης Θηβών κ. Γεώργιος, ο οποίος, εξ αφορμής της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής, αναφέρθηκε στην πίστη, ως πολύτιμο εφόδιο στη ζωή του ανθρώπου, που τον αναδεικνύει αληθινά χαριτωμένο και πνευματεύμορφο, όπως ανέδειξε και τον Μακαριστό Μητροπολίτη Χριστουπόλεως Πέτρο, τις αρετές και τα χαρίσματα του οποίου με υιϊκή ευγνωμοσύνη περιέγραψε, προσθέτοντας ότι πληθώρα πνευματικών του τέκνων, διασκορπισμένων ανά την Ελλάδα, διακονούν ευόρκως το ιερό Θυσιαστήριο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, μετά το πέρας του Μνημοσύνου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών κ. Γεώργιο για την παρουσία του και ανεφέρθη στο ευγενές και αρχοντικό ήθος του αοιδίμου Μυκονίου Αρχιερέως Πέτρου (Δακτυλίδη), ο οποίος, όπως υπεγράμμισε χαρακτηριστικά, διηκόνησε ευδοκίμως την Εκκλησία, από όποια θέση Αυτή τον έταξε, και τίμησε το υψηλό Υπούργημα της Ιερωσύνης και της Αρχιερωσύνης και την γενέτειρά του νήσο Μύκονο.

Στις Ακολουθίες παρέστησαν ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Διαφάνειας κ. Πρίγκος, επ’ ανεψια οικογενής του κεκοιμημένου Ιεράρχου, Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέγα πλήθος Μυκονίων.
Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα πλεύσει στην ιερά νήσο Τήνο, όπου θα τελέσει Θυρανοίξια Παρεκκλησίου και την ορκομωσία του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Τήνου.
Αργά το εσπέρας θα επιστρέψει στη Μύκονο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.