Ανακοίνωση σχετικά με την καταβολή ενισχύσεων της εξισωτικής εξέδωσε και ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος επισημαίνει πως κατά των αποτελεσμάτων πληρωμής, οι παραγωγοί δύναται να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, αρχής γενομένης από την 12.01.2020 και εντός δέκα (10) εργασίμων ημερών, δηλαδή ως και την 25.01.2020. Η υποβολή της προσφυγής συνοδεύεται, όπου απαιτείται, από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Λεπτομέρειες υποβολής θα κοινοποιηθούν σε επόμενη ανακοίνωση.

Στους παραγωγούς λαϊκών αγορών η δεύτερη πληρωµή µε 7 εκατ. ευρώ. (Ένα ποσό, το οποίο λίγες ώρες µετά «κόπηκε» στο 1,5 εκατ. ευρώ, µε κάποιους να θεωρούν ότι «µαζεύονται» χρήµατα για να καλυφθούν αυτά που λείπουν).

Ειδικές ενισχύσεις λόγω Covid-19 στο οποίο περιλαµβάνονται οι ελιές Καλαµών, το πρώιµο καρπούζι, η ανοιξιάτικη πατάτα και τα θερµοκηπιακά κηπευτικά Κρήτης συνολικού ύψους 37 εκατ. ευρώ

Στους δικαιούχους ελαιοπαραγωγούς του µέτρου 21 συνολικά 126 εκατ. ευρώ και

Εξισωτική αποζηµίωση συνολικού ύψους 248 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι µε τη νέα κατάταξη, λιγότερα χρήµατα βρήκαν στους λογαριασµούς τους και οι παραγωγοί που εντάσσονται στο υποµέτρο 13.2 των πρώην µειονεκτικών περιοχών στα 3,24 ευρώ το στρέµµα, ενώ διατηρούνται τα 12,5 ευρώ το στρέµµα για τους ορεινούς του υποµέτρου 13.1 και τα 8,1 ευρώ το στρέµµα για τις νέες περιοχές µε µειονεκτήµατα του υποµέτρου 13.3.

Έως τέλη Ιανουαρίου οι αποζηµιώσεις Ιανού στους κοµµένους παραγωγούς λόγω δορυφόρου

Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα εξοφληθούν όσοι Θεσσαλοί αγρότες επλήγησαν από τη θεοµηνία Ιανός και δεν έλαβαν προκαταβολή αποζηµιώσεων, σύµφωνα µε τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ Νίκο ∆ούκα. Η διοίκηση του ΕΛΓΑ φαίνεται να γνωρίζει το ζήτηµα που προέκυψε λόγω δορυφόρου, καθώς όπως αναφέρεται, οι αποζηµιώσεις δόθηκαν µε βάση τις εικόνες που κατέγραψε ο δορυφόρος τη δεύτερη ηµέρα από τις πληµµύρες, µε αποτέλεσµα τα νερά που έπνιξαν τις καλλιέργειες την πρώτη µέρα και την τρίτη αντίστοιχα, να µην καταγράφηκαν από το δορυφόρο. Στόχος του ΕΛΓΑ, οι «κοµµένοι» πληγέντες παραγωγοί να εξοφληθούν έως τις 31 Ιανουαρίου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.