ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ-ΠΕΤΣΕΡΣΚ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ.

Αγαπητά μου Παιδιά και Αδελφοί μου εν Χριστώ! Καθώς Εγώ ως Ο Ιερός Αρχιμανδρίτης της Λαύρας της Αγίας Κοιμήσεως Κιέβου-Πετσέρσκ, ο οποίος το 1988 Επέτυχα την Μεταφορά της Λαύρας από το αθεϊστικό μουσείο στην Ορθόδοξη Εκκλησία και Αναβίωσα την Μοναστική ζωή σε αυτήν και την Ανοικοδόμησα, θέλω να Απευθύνω Έκκληση σε όλες τις πλευρές της σύγκρουσης που έχει φουντώσει τις τελευταίες μέρες.

Απευθύνομαι με Πατρική Αγωνία και Αγάπη και Ρωτώ όλους από τους οποίους εξαρτάται η αποτροπή αιματοχυσίας τι είναι καλύτερο να Δημιουργηθεί Αναστάτωση μεγάλη και Εμφύλιος η Κατανόηση Καταλαγή και Λογική Διευθέτηση του Ζητήματος με Ειρηνικό και Χριστιανικό Πνεύμα Συννενόησης και Καταλλαγής? Διότι Διαφορετικά, θα είναι όχι μόνο μεγάλη αμαρτία, αλλά και δώρο στον εχθρό μας – τη Ρωσία, που θέλει να ανάψει μια φωτιά εμφυλίου πολέμου στην Ουκρανία, Έτσι ώστε οι Ουκρανοί να μην αντιταχθούν στον εξωτερικό επιτιθέμενο της Μόσχας, αλλά να πολεμήσουν σε κλίμα εμφυλίου μεταξύ τους.

Η Λαύρα του Κιέβου-Πετσέρσκ είναι μέρος της Μητέρας του Θεού, ένα από τα Μεγαλύτερα Ιερά όλου του χριστιανικού κόσμου και η πνευματική καρδιά του ουκρανικού λαού !
Είναι αναμφισβήτητο ότι η Λαύρα του Κιέβου πρέπει να είναι Ουκρανική και να ανήκει στην Ουκρανική Εκκλησία και όχι στο Πατριαρχείο Μόσχας. Δεν υπάρχει χώρος για την ιδεολογία του «ρωσικού κόσμου». Μίλησα για αυτό πολλές φορές στην αυγή της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας. Και αυτό συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας.
Ταυτόχρονα, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι τα λείψανα των αγίων που αναπαύονται στη Λαύρα του Κιέβου-Πετσέρσκ είναι ένα Μεγάλο Ιερό Προσκύνημα και Ευλογία! και όχι “μουσειακά εκθέματα”, γι’ αυτό ζητώ από τις αρχές να το λάβουν υπόψη και να αντιμετωπίσουν τα θρησκευτικά συναισθήματα των πιστών με Πολύ Σεβασμό.
Σας απευθύνω έκκληση, αδελφοί και αδελφές, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής – Εποχή Μετανοίας και Προσευχής. Σήμερα ετοιμαζόμαστε για μια μεγάλη χαρά: Την αγία Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Είναι σημαντικό να τον συναντήσουμε με αγνή ψυχή με αδελφική αγάπη και παρακαλώντας τον Κύριο Θεό να στείλει στο Κράτος μας τη νίκη επί των ξένων το συντομότερο δυνατόν. Πρέπει να ενωθούμε στο πνεύμα της χριστιανικής αγάπης γύρω από το πνευματικό μεγαλείο του χιλιόχρονου Κιέβου στο όνομα της Ουκρανίας και της ενιαίας τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Είθε ο Κύριος να μας βοηθήσει σε όλα, με τις προσευχές των Αγίων Αντωνίου και Θεοδοσίου και όλων των Σεβασμιωτάτων Αγίων Πατέρων Κιέβου-Πετσέρσκ.

Επικαλούμαι την ευλογία του Θεού να σας σκεπάζει Όλους!

+ ΦΙΛΑΡΕΤ
ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΙΕΒΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΡΟΥΣ-ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
Κίεβο 31/3/2023

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (1)
 1. Αθανασιος Μανωλοπουλος 11 μήνες πριν

  Ισως ο ΛΑΙΚΟΣ και αυτοκηρυχθεις “πατριαρχης” θα πρεπει να εμβαθυνει λιγο στο τι μας λεγει ο Κυριος μας Ιησους Χριστος μεσα στο Ευαγγελιο της περασμενης Κυριακης..

  “…οἴδατε ὅτι οἱ δοκοῦντες ἄρχειν τῶν ἐθνῶν κατακυριεύουσιν αὐτῶν καὶ οἱ μεγάλοι αὐτῶν κατεξουσιάζουσιν αὐτῶν·
  οὐχ οὕτω δὲ ἔσται ἐν ὑμῖν, ἀλλ᾿ ὃς ἐὰν θέλῃ γενέσθαι μέγας ἐν ὑμῖν, ἔσται ὑμῶν διάκονος,
  καὶ ὃς ἐὰν θέλῃ ὑμῶν γενέσθαι πρῶτος, ἔσται πάντων δοῦλος·….”

  …………………

  Δεν γινεται ανθρωπε μου να υπηρετεις δυο ΚΥΡΙΟΥΣ, Τον Χριστο απο την μια, και τους αθεους εντολοδοτες της Νεας Ταξεως Πραγματων απο την αλλη.

  Με το να χαρακτηριζεις ως “εχθρους” την μεγαλη Ορθοδοξη Εκκλησια της Ρωσιας αποκαλυπτεις τον αληθινο σκοπο για τον οποιο σε τοποθετησαν σ’ αυτο το ποστο.

  ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.