ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ

Περισσότεροι από 90 νέοι και εργαζόμενοι στον τομέα της νεολαίας από 22 χώρες συμμετείχαν στη διεθνή συγκέντρωση Ορθόδοξης Νεολαίας, που πραγματοποιήθηκε στην Ορθόδοξη Ακαδημία της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού Supraśl (Suprasl 2022: A World Gathering of Orthodox Youth), γνωστότερη και ως Λαύρα του Supraśl, στη βορειοανατολική Πολωνία, μεταξύ 18-24 Ιουλίου 2022.

Το Suprasl 2022 διοργανώθηκε με την ευλογία και την υποστήριξη του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα, ενώ πολλοί Ορθόδοξοι προκαθήμενοι και ιεράρχες Τοπικών Ορθόδοξων Εκκλησιών ενθάρρυναν και υποστήριξαν νέους από τις δικές τους εκκλησιαστικές κοινότητες να παραστούν στην εκδήλωση.

Οι παρευρισκόμενοι διερεύνησαν το θέμα «ὑμεῖς ὑπάγητε καὶ καρπὸν φέρητε» (από το Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο 15:16), γνωρίζοντας πώς ως νέοι έχουν ζωτικό ρόλο στη δημιουργία ευκαιριών για ενότητα μέσα στην παγκόσμια Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η διοργάνωση υποστηρίχθηκε από την Αδελφότητα Ορθόδοξων Νέων Πολωνίας και σκοπός της ήταν η ανταλλαγή απόψεων για δραστηριότητες, που θα φέρουν κοντά τους Ορθόδοξους Νέους ανά τον κόσμο.

Οι νέοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ιερές ακολουθίες στη Μονή, σε καθημερινή βάση και σε διάφορες γλώσσες. Επίσης, παρακολούθησαν σεμινάρια, εργαστήρια και συμμετείχαν σε συζητήσεις σχετικές με θέματα όπως: η θεολογία, η οικολογία, η ιεραποστολή, η αγιογραφία και άλλα.

Στην εναρκτήρια τελετή, βρέθηκε ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας κ.κ. Σάββας, ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Μπιαλίστοκ και Γκντανσκ κ. Ιάκωβος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σουπρασλ κ. Αντρέι.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.