Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου Φυτοφαρμακολογίας, με τίτλο: “Trends in Natural Products Research: A PSE Young Scientists’ Meeting”, υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Φυτοχημικής Εταιρείας (Phytochemical Society of Europe) και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Το Συνέδριο, που διοργάνωσε το Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ (με υπεύθυνη την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ευσταθία Ιωάννου και συνδιοργανωτή τον Καθηγητή Βασίλη Ρούσση) στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης στο Κολυμπάρι, είναι ετήσιο και κάθε φορά πραγματοποιείται σε διαφορετική χώρα, έχοντας ως κεντρικό θέμα την παρουσίαση των σύγχρονων τάσεων στην έρευνα επί των φυσικών προϊόντων. Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι απευθύνεται κυρίως σε νέους επιστήμονες που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς των φυσικών προϊόντων, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της ερευνητικής τους δραστηριότητας, καθώς και να παρακολουθήσουν εισηγήσεις από διακεκριμένους επιστήμονες, να αλληλοεπιδράσουν μαζί τους, να ανταλλάξουν απόψεις και να δημιουργήσουν σχέσεις και μελλοντικές συνεργασίες.

Η Ευρωπαϊκή Φυτοχημική Εταιρεία εμπιστεύθηκε για δεύτερη φορά στην παραπάνω Οργανωτική Επιτροπή τη διοργάνωση του Συνεδρίου (το πρώτο Συνέδριο φιλοξενήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην ΟΑΚ το 2011), στο οποίο συμμετείχαν και παρουσίασαν τα ερευνητικά τους αποτελέσματα επιστήμονες από 24 Χώρες.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της περιοχής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.