Ι.Μ. ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΥΡΟΥ

Με λαμπρότητα και την χάρη του Επιφανέντος Χριστού εορτάσθηκε η Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου, και ιδιαίτερα στον ενοριακό ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Παραλίας Κάραβου – Αλιβερίου όπου ιερούργησε της Θείας Ευχαριστίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος από τον Πανοσ. Αρχιμ. Αντώνιο Αγγελόπουλο, τον Πρεσβύτερο Γεώργιο Χαρίση, τον εφημέριο Καράβου και τους Διάκονους Στυλιανό Πεταχτή και Απόστολο Μπάκουλη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος και ευχήθηκε προς όλους τους πιστούς που συμμετείχαν με τα προβλεπόμενα των υγειονομικών διατάξεων. Στη συνέχεια, τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων, και ακολούθως στο λιμάνι του Καράβου με την συμμετοχή των τοπικών αρχών και πολλών πιστών πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Θεοφάνεια και στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου
Επίσης η Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων εορτάσθηκε και στην πόλη της Καρύστου με την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νίκανδρος με συλλειτουργούς τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καρύστου Πανοσ Αρχιμ Γεράσιμο Παρίση και τον Πρωτοπρ. Πέτρο Κρίσιλια εφημέριο του ιερού ναού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νίκανδρος και στην συνεχεία τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού των Θεοφανείων.

Μετά το πέρας του Μεγάλου Αγιασμού πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Καρύστου η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού παρουσία του Δημάρχου Καρύστου κ. Ελευθέριου Ραβιόλου, των εκπροσώπων του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμεναρχείου Καρύστου, των τοπικών φορέων, και πολλών κατοίκων της περιοχής.

Επίσης μετά την λαμπρά δεσποτική εορτή των Θεοφανείων εορτάσθηκε και η Σύναξη του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου με επίκεντρο τον φερώνυμο και περικαλέστατο ιερό ναό της ενορίας των Μύλων επαρχίας Καρύστου όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Νίκανδρος με συλλειτουργούς τον Αρχιερατικό Επίτροπο Καρύστου Πανοσ Αρχιμ Γεράσιμο Παρίση τους Πρεσβύτερους Γεώργιο Μάριζα εφημέριο Κατσαρωνίου και Γεώργιο Ράπτη εφημέριο του ιερού ναού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Νίκανδρος και ευχήθηκε προς τους συμμετέχοντας πιστούς που τίμησαν την εορτή

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.