Σειρά Συναντήσεων με τους πρέσβεις της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν στη Γεωργία είχε ο Καθολικός Πατριάρχης της Γεωργίας κ.κ. Ηλίας Β’, ο οποίος συνομίλησε για τα εμπόλεμα επεισόδια που έχουν ξεσπάσει στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

Συγκεκριμένα στις 7 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, με πρωτοβουλία του Πρέσβη της Αρμενίας στη Γεωργία, κ. Ruben Sadoyan, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Καθολικό Πατριάρχη της Γεωργίας κ.κ. Ηλία Β’.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συνομίλησαν για την κατάσταση στην περιοχή του Ναγκόρνο – Καραμπάχ. Ο Πατριάρχης Γεωργίας εξέφρασε ανησυχία για τα θύματα και από τις δύο πλευρές και σημείωσε ότι προσεύχεται για άμεσο τερματισμό της σύγκρουσης και της ειρήνης.

Σήμερα, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, ο Καθολικός Πατριάρχης πάσης Γεωργίας δέχτηκε σε ακρόαση τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν στη Γεωργία, κ. Faid Guliyev. Ο Πρέσβης ευχαρίστησε την Αυτού Αγιότητα για την υποδοχή, καθώς και για τη δήλωση και την έκκληση για ειρήνη.

Ο Καθολικός-Πατριάρχης συνεχάρη τον κ. Fayed για την έναρξη της εργασίας του ως Πρέσβη και εξέφρασε και πάλι την ανησυχία του για τις πολεμικές καταστάσεις στις περιοχές. Τέλος πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο από την αλήθεια. Πρέπει να την αναζητήσουμε. Ο δρόμος προς την αλήθεια είναι να προχωρήσουμε βήμα βήμα.»

Το ίδιο ειπώθηκε στη συνάντηση της προηγούμενης ημέρας με τον πρέσβη των Αρμενίων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.