Μέχρι τέλους προτίθεται να φτάσει την υπόθεση με την έκδοση από την αστυνομία, εναντίον του εξωδίκου ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτους, έπειτα από την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα, δηλώνοντας πως η απαγόρευση του εκκλησιασμού και καθαγιασμού των υδάτων στην παρουσία πιστών την ημέρα των Θεοφανίων καταργεί τη συνταγματική του ελευθερία.

Μιλώντας στο OMEGA, o συνήγορος υπεράσπισης του Μητροπολίτη, Νίκος Κληρίδης έκανε γνωστή την πρόθεση του Μητροπολίτη να μην καταβάλει το ποσό των 300 ευρώ ως πρόστιμο για παράβαση του σχετικού διατάγματος.

«Είναι αντισυνταγματικά, ο τρόπος με τον οποίο έχουν εκδοθεί τα εξώδικα. Ο ίδιος θα ..ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα χωρίς τους περιορισμούς», ανέφερε ο κ. Κληρίδης.

Ο κύριος Κληρίδης, ο οποίος ανέλαβε την εκπροσώπηση του Μόρφου Νεόφυτου και του Ιερέα του Ιερού Ναού στο Ακάκι που λειτούργησε κατά παράβαση του διατάγματος το οποίο αφορούσε στον περιορισμό των πιστών εντός της εκκλησίας, θα εκπροσωπήσει δικαστικά και μερίδα πιστών οι οποίοι παρευρέθηκαν στον καθαγιασμό των υδάτων και εναντίον τους εκδόθηκε επίσης εξώδικο πρόστιμο.

Σε ότι αφορά την ποινική δίωξη του ιερέα της εκκλησίας, ο οποίος επέτρεψε την είσοδο σε πέντε πιστούς, όπως ισχυρίζεται, εντός του ναού, ο Νίκος Κληρίδης έκρινε ότι και σε αυτή την περίπτωση η δίωξη στερείται ορθής νομικής βάσης, υποδεικνύοντας πως οι εξουσίες που παρέχονται από το σύνταγμα στο υπουργικό συμβούλιο είναι για την έκδοση κανονισμών και όχι διαταγμάτων, τα οποία θα πρέπει να εγκρίνονται κατά πλειοψηφία από τη Βουλή.

«Κανείς δεν μπορεί να τον εμποδίσει να έχει κλειστό τον οίκο του Θεού. Επίσης ο Ιερέας δεν μπορεί να αστυνομεύει εκ μέρους της αστυνομίας», πρόσθεσε ο κ. Κληρίδης.

Καταλήγοντας ανέφερε πως ο ρόλος του Ιερέα δεν είναι να αστυνομεύει εντός της εκκλησίας και πως αν επιθυμούσε η αστυνομία, θα έπρεπε η ίδια να εισέλθει εντός του ναού και να μοιράσει εξώδικα στους πιστούς.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.