ΣΥΡΙΖΑ ΝΕΑ – Την κατάθεση νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών με το που ανοίξει η Βουλή προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Μόλις επικοινώνησα με τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, και του ζήτησα, με το που ανοίξει η Βουλή, να καταθέσουμε εκ νέου το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης σε ανάρτησή του.

Όπως πρόσθεσε, «μετά τη χθεσινή απόφαση του πρωθυπουργού να αναβάλει το δικό του νομοσχέδιο, είναι η μόνη μου επιλογή».

«Κι όσο εκείνος θα αναβάλλει, θα διστάζει, θα κωλυσιεργεί, θα μετράει αντιδράσεις συντηρητικών βουλευτών του και θα καθησυχάζει τ’ αυτιά ακροδεξιών ψηφοφόρων του, ο ΣΥΡΙΖΑ προχωράει» συμπλήρωσε.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Κύριε Μητσοτάκη, μας κάνετε να αισθανόμαστε β’ κατηγορίας πολίτες. Όταν ένας άνθρωπος διψά για ισότητα και συμπερίληψη, δεν του λες ‘περίμενε να εξηγήσω’, όπως δηλώσατε χθες. Δεν υπάρχει τίποτα να «εξηγήσετε» στον κόσμο σε σχέση με τον γάμο για όλους. Όπως δεν υπήρξε τίποτα να εξηγήσουν στις κοινωνίες τους στον καιρό τους, οι ηγέτες που προχώρησαν στην κατάργηση της δουλείας, στην ψήφο των γυναικών, στην ισότητα των φύλων, στον πολιτικό γάμο, στο σύμφωνο συμβίωσης. Οι κοινωνίες ποτέ δεν είναι έτοιμες αν δεν είναι έτοιμοι οι ηγέτες τους. Δεν μπορείτε εσείς, μπορούμε εμείς. Φοβάστε εσείς, δεν φοβόμαστε εμείς».

«Το μόνο που έχετε να πείτε είναι το εξής: Ναι ή όχι στην ισότητα στον γάμο; Είστε αληθινά υπέρ, κ. Μητσοτάκη; Αν ναι, θα υπερψηφίσετε. Αν όχι, θα κρυφτείτε πίσω από τον κ. Βορίδη για άλλη μια φορά» πρόσθεσε ο κ. Κασσελάκης.

Κ. Μητσοτάκης: Τι απάντησε για τα ομόφυλα ζευγάρια
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, ο κ. Κασσελάκης εξαπέλυσε βολές κατά του πρωθυπουργού, ο οποίος ερωτηθείς για τις μεταρρυθμίσεις σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια, απάντησε: «Μην βάζετε το καρό μπροστά από το άλογο».

«Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιαγράμματα», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του πρωθυπουργού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.