ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Πλήθη λαού προσέρχονται καθημερινά στο Μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη όπου προσκυνούν το Ιερό σκήνωμα.

Η Αριάδνη που ήρθε με τον πατέρα της μίλησε για το θαύμα του Αγίου Εφραιμ στην ίδια.

Διαγνώσθηκε με άσθμα βαριάς μορφής. Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη μορφή άσθματος, η οποία επιδείνωσε ραγδαία την υγεία της.

Το κοριτσάκι χρειάστηκε να διασωληνωθεί κι ακολούθως να διακομισθεί στην Κλινική Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Εκεί η μικρή ασθενής μπήκε σε ειδική μονάδα.

Οι δικοι της έκαναν τάμα στον Άγιο Εφραίμ στη Νέα Μάκρη.

Τελικά θεραπεύτηκε με τους τρόπους αντιμετώπισης αναπνευστικών προβλημάτων σε παιδιά με τους γιατρούς να μιλούν για θαύμα.

Η Μονή Αγίου Εφραίμ Νέας Μάκρης ή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου είναι γυναικείο μοναστήρι στο όρος των Αμωμών Αττικής. Βρίσκεται στην περιοχή της Ξυλοκέριζας ανατολικά του Πεντελικού Όρους.

Η παλαιά μονή που καταστράφηκε και ήταν στην ίδια τοποθεσία ήταν ανδρική και λειτουργούσε από τον 10οαι. μ.Χ. Εκείνο τον αιώνα μετρώνται πολλά ασκητήρια σ’ εκείνο το “βουνό των καθαρών”. Το μοναστήρι γιορτάζει στις 3 Ιανουαρίου την ημέρα εύρεσης των λειψάνων του Αγίου Εφραίμ, στις 25 Μαρτίου τον Ευαγγελισμό και στις 5 Μαίου την ημέρα του τελευταίου μαρτυρίου του Αγίου.

Η μονή ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισιάς, ενώ στην αυλή της υπάρχει και ο τάφος του Φώτη Κόντογλου (20ος αιώνας) . Ηγουμένη είναι η μοναχή Θεοδοσία.

@ekklisiaonline

Δεκαπεντάγουστος 2021- Νέα Μακρη τώρα: Ομολόγησαν θαυμα- Έκαναν παιδί με τη βοηθεια του Αγιου Εφραιμ #δεκαπενταυγουστος

♬ πρωτότυπος ήχος – Εκκλησία Online

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.