Στους δεκαέξι ανέρχονται οι Έλληνες που έχουν περάσει μέχρι στιγμής τη συνοριακή διάβαση της Ράφα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «κατόπιν ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών, συνολικά δεκαέξι άτομα, Έλληνες πολίτες και μέλη των οικογενειών τους, διήλθαν σήμερα από τη Γάζα στην Αίγυπτο, μέσω της συνοριακής διάβασης της Ράφα. Οι δώδεκα εξ αυτών πέρασαν στην Αίγυπτο σήμερα το μεσημέρι, ενώ, πριν λίγο, ολοκληρώθηκε ο ασφαλής απεγκλωβισμός επιπλέον τεσσάρων».

Οι Έλληνες πολίτες και τα μέλη των οικογενειών τους βρίσκονται πλέον στην Αίγυπτο και θα προγραμματιστεί η μετάβασή τους στην Ελλάδα στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με τους καταλόγους που δημοσιοποίησε η παλαιστινιακή συνοριακή αρχή 24 Έλληνες υπήκοοι εμφανίζονται εγγεγραμμένοι και αναμένεται να περάσουν στην Αίγυπτο σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες άνοιξε για πρώτη φορά η μεθοριακή διάβαση της Ράφα, με δεκάδες ξένους και ανθρώπους με διπλή υπηκοότητα να φεύγουν από τη Λωρίδα της Γάζας προς την Αίγυπτο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.