ΠΛΗΡΩΜΕΣ : Εντάσσονται στο νέο πρόγραμμα και ατομικές επιχειρήσεις χωρίς υπαλλήλους, εφόσον ασκούν πραγματική δραστηριότητα. Αυτό θα προκύπτει από τους τζίρους και εισπράξεις περασμένων μηνών. Θα καλύπτει εμπορικά καταστήματα που χρειάζονται κεφάλαιο κίνησης καθώς, λόγω κορωνοϊού, σωρεύουν χρέη από εισφορές, πάγια, ενοίκια κ.λπ. που «τρέχουν», χωρίς όμως εισπράξεις στο ταμείο. Παρότι οικογενειάρχες οι περισσότεροι έμποροι, δεν δικαιούνται καν μείωση ενοικίου ή προστασία από έξωση, για το σπίτι που κατοικούν.

Η επιλογή θα γίνει βάσει πτώσης του τζίρου. Καθώς στην α’ φάση πολλές επιχειρήσεις «κόπηκαν» -οριακά ίσως- στο κριτήριο αυτό, στη β’ φάση θα μετρήσει και το «lockdown» Απριλίου-Μαΐου.

Αυτομάτως οι ίδιες ή και άλλες επιχειρήσεις θα περάσουν το όριο και ήδη στο υπουργείο Οικονομικών υπολογίζουν πως ο αριθμός των δικαιούχων θα διπλασιαστεί.

Η καινούργια «Επιστρεπτέα» θα συνδυαστεί με την α΄φάση. Θα μπορούν να ενταχθούν όσοι μετείχαν τον Μάιο και για μεγαλύτερο δάνειο -εφόσον τα νεότερα στοιχεία Απριλίου το δικαιολογούν- αλλά μόνον για τα επιπλέον ποσά από όσα ήδη έλαβαν.

Ουσιαστικά από το 1,4 δισ. ευρώ θα αφαιρείται ό,τι ήδη πήραν στην α΄φάση και άρα απομένει μεγαλύτερο περιθώριο δανεισμού για τους υπόλοιπους.

Πέρα από τον αυξημένο προϋπολογισμό της β’ φάσης, αναμένεται μεγάλη διεύρυνση του κύκλου των δικαιούχων.

Μέχρι τα μέσα Ιουνίου και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων, θα ανακοινωθούν νέοι όροι διανομής των προνομιακά χαμηλότοκων δανείων. Αλλάζουν όλα πλέον στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή και αίρονται αδικίες της πρώτης εφαρμογής του μέτρου.

ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ- ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Κλείνουν τα υπόλοιπα βιολογικών, ακολουθούν έκτακτες ενισχύσεις

∆ιορθωτικές πληρωµές, µε µικρά ποσά και µεµονωµένες κατά κύριο λόγο περιπτώσεις δικαιούχων, που θα κλείσουν κατά προτεραιότητα ότι αποµένει από προγράµµατα (Βιολογική Γεωργία και Βιολογική Κτηνοτροφία, Νιτρικά, Κοµφούζιο, Σπάνιες φυλές κ.λπ.) και ενιαία ενίσχυση και ειδικές ενισχύσεις του περασµένου έτους, φέρνει ο Ιούνιος.

Σκοπός των αρµοδίων, να ξεµπερδεύουν µε τα «εύκολα» κυρίως γραφειοκρατικά ζητήµατα, προκειµένου οι διοικητικοί του Οργανισµού Πληρωµών να καταπιαστούν µε την πρόωρη καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης του 2020.

Σηµειωτέον ότι µέχρι αυτή την εβδοµάδα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είχαν οριστικοποιηθεί περί τις 250.000 νέες δηλώσεις ΟΣ∆Ε, ενώ περίπου 100.000 παραγωγοί δεν είχαν ακόµα υποβάλλει τη νέα αίτηση.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.