Στην Ι. Μονή Παναγίας Χρυσοσκαλίτισσας, σκαρφαλωμένη σε βράχο που καθαγιάζεται από την Σεπτή παρουσία Της και την θαυματουργό Εικόνα Της, καθώς η Ι. Μονή είναι αφιερωμένη εις την Σεπτή Της Κοίμηση, τέλεσε την Δ΄ στάση των Χαιρετισμών ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος σημείωσε: «Σεβαστικά και καρδιακά ανταμώνουμε και πάλι την Παναγία Μητέρα μας σε τούτο τον ιερό βράχο της Παναγίας της Χρυσοσκαλίτισσας, το ιστορικό και υπεραιωνόβιο Μοναστήρι Της που, κόντρα στο πνεύμα και το ρεύμα των καιρών, κρατά αναμμένο το καντήλι της ελπίδας και της πίστης, αδιάκοπα και διαχρονικά, ενώπιον της ιεράς και θαυματουργού Εικόνος Της.

Ολοζώντανη αναδύεται η γλυκιά ελπίδα Της, φωτίζει και ζεσταίνει ο ολόφωτος ήλιος Της, οδηγώντας τον βηματισμό της ζωής μας στο ξέφωτο μιας ελπιδοφόρας ανατολής, δίχως την σκλαβιά του θανάτου· στον κόσμο της άδυτης Ανάστασης και του Πάσχα της ψυχής και της ζωής. Παναγία μας: Παραμυθία στις θλίψεις μας, φανερωμένη σωτηρία στα αδιέξοδα μας.

Παναγία η Χρυσοσκαλίτισσα: Καθώς ανεβαίνουμε τα πέτρινα σκαλοπάτια για να προσεγγίζουμε και να προσκυνήσουμε την ιερή Εικόνα Της, νιώθουμε να μας ανεβάζει στα σκαλοπάτια της ζωής και του ουρανού. Μυροδοχείο αγιότητας· Κεχαριτωμένη· Θεομήτορα· απλώνει την χάρη Της για να σκεπάσει την αλογία μας, επιστρατεύει την αγάπη Της και χαρίζει την συγγνώμη Της για να θεραπεύσει τα ανομήματα μας. Ας κλίνουμε απόψε ευλαβικά το γόνυ ενώπιον της θαυματουργού Εικόνος Της, ψελλίζοντας λόγους ευχαριστίας και ικεσίας.

Παρακαλώντας την μόνη Ελπίδα του κόσμου να πλημμυρίζει τις ψυχές και τις καρδίες μας με την αληθινή ελπίδα και χαρά της ζωής», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος, χαιρετίζοντας τον Καθηγούμενο της Μονής Παν. Αρχ. κ. Αγαθάγγελο και την Αδελφότητα που «με ιερό ζήλο και πνεύμα θυσιαστικό συνεχίζουν στον ιερό αυτό βράχο της Παναγίας την διαιώνιση της μοναστικής ζωής».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.