Εκπρόσωπος του Ιερού Άζχαρ παρακολούθησε την Ακολουθία της Αναστάσεως η οποία τελέσθηκε στον Κοινοτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Καρδιά του Καΐρου, στέλνοντας μήνυμα Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι ότι οι Θρησκείες ενώνουν και δεν οπλίζουν το χέρι των πιστών σε όποιο θεό και αν πιστεύουν.

Την Ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος μεταλαμπαδεύοντας το Άγιο Φως στους δεκάδες πιστούς στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα της νίκης της ζωής έναντι του θανάτου, της επικράτησης του φωτός έναντι του σκότους.

Στο «διαμάντι της Ορθοδοξίας», τον μοναδικής αισθητικής ναό ο οποίος συνδυάζει βυζαντινά και αρχαιοελληνικά στοιχεία αντήχησε στις 12.00 το βράδυ (01.00 ώρα Ελλάδος) το «Χριστός Ανέστη». Παρών ήταν ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Κάιρο. Νικόλαος Γαριλίδης, εκπρόσωπος του Ιερού Άζχαρ, αλλά και εκπρόσωπος του υπουργού των Βακουφίων της Αιγύπτου.

«Είναι τιμή και χαρά για εμάς γιατί στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης έχουμε το σεβασμό και την εκτίμηση των Μουσουλμάνων. Το ίδιο και εμείς οι Χριστιανοί, σεβόμαστε απόλυτα τις εορτές της δικής τους θρησκείας, αποδεικνύοντας ότι οι θρησκείες δεν διαιρούν αλλά ενώνουν τους ανθρώπους. Μεταφέρω τις ευχές και τις ευλογίες του Πατριάρχη μας και εύχομαι μέσα από την ψυχή μου με Θεία Δύναμη να ολοκληρώσουν τη νηστεία του ραμαζανιού και να εορτάσουν και αυτοί τη δική τους εορτή», είπε ο Μητροπολίτης Μέμφιδος Νικόδημος. Σημειώνεται ότι τη μετάφραση στα Αραβικά του μηνύματος του Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημου έκανε ο καταξιωμένος Καϊρινός μεταφραστής κ. Σαμουήλ Μπισάρας.

Την Αναστάσιμη Ακολουθία παρακολούθησε η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρυσάνθη Σκουφαρίδου, οι Κοινοτικοί Επίτροποι Ανδρέας Γιόσρι, Λεωνίδας Φοντριέ και Στέλιος Χαλκιάς καθώς επίσης και ο ευεργέτης της Ε.Κ.Κ Έρικ Αδάμ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.