Παρουσιάστηκαν από το υπουργείο Παιδείας της Βουλγαρίας τα νέα βιβλία θρησκευτικών με θέμα «Θρησκεία – Χριστιανισμός-Ορθοδοξία» που αφορούν στους μαθητές που φοιτούν από την 1η έως την 5η τάξη.

Τα βιβλία αυτά συντάχθηκαν από το αρμόδιο τμήμα του Πατριαρχείου της Βουλγαρίας και εντάχθηκαν στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, μετά από απόφαση της κυβέρνησης.
«Η δημιουργία και η επικείμενη χρήση των συνολικών εγχειριδίων με θέμα «Θρησκεία – Χριστιανισμός-Ορθοδοξία» ανοίγει μια νέα σελίδα στη σύγχρονη ιστορία της βουλγαρικής εκπαίδευσης, καθώς είναι εμπλουτισμένη με εκπαιδευτικό περιεχόμενο, το οποίο προηγουμένως έλειπε σε αυτήν» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πατριαρχείου Βουλγαρίας και προστίθεται:
«Μαθαίνοντας σε βάθος τι είναι ο Χριστιανισμός και η Ορθόδοξη πίστη, ποια είναι η Εκκλησία, πώς είναι η ζωή της, ο μαθητής θα αποκτήσει μια υψηλότερη γενική κουλτούρα».
Χρησιμοποιώντας τα θρησκευτικά αυτά εγχειρίδια οι δάσκαλοι και οι μαθητές θα έχουν ένα σημαντικό διδακτικό υλικό,από θρησκευτική άποψη και εξαιρετικά ελκυστικό από αισθητική και μεθοδολογική άποψη.
«Τα ορθόδοξα θέματα παρουσιάζονται με έναν ελκυστικό και διασκεδαστικό τρόπο σύμφωνα με την ηλικία των μαθητών για κάθε τάξη, εκπαιδεύοντας τα παιδιά στην καλοσύνη, την ευγένεια, την υπομονή, την καλοσύνη και την αίσθηση του σεβασμού προς τον Θεό και το ιερό στη ζωή» τονίζεται στην ανακοίνωση.
Επίσης, τα βιβλία αυτά αποτελούν έναν καλό οδηγό για δραστηριότητες στην οικογένεια και στα κατηχητικά.

thriskeftika blog

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.