ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE : Τελέσθηκε ο Πανηυρικός Εσπερινός στην Παναγία Φανερωμένη Χολαργού χοροστατούτνος του Θεοφιλεστάτου Επισκοπου Ωρεών Φιλοθέου.

Ο Καθεδρικός Ιερός Ναός της Παναγίας Φανερωμένης στο Χολαργό είναι ρυθμού βασιλικής, τρίκλιτη μετά τρούλου. Είναι Ναός αφιερωμένος στην Παναγία την Φανερωμένη και πανηγυρίζει την ημέρα που αποδίδεται η εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου (23 Αυγούστου).

Το δεξιό κλίτος του Ιερού Ναού είναι αφιερωμένο στον Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο, και το αριστερό κλίτος στον Άγιο Νεκτάριο τον Θαυματουργό.

Κάτω από τον κυρίως Ναό υπάρχει Ιερό Παρεκκλήσιο επ΄ονόματι των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Δίπλα στον Ιερό Ναό και εφαπτόμενο αυτού, υπάρχει το νεόκτιστο Ιερό Παρεκκλήσιο των Αγίων νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης. Είναι όλο αγιογραφημένο και σήμερα εκτός από τις έκτακτες λειτουργικές μας ανάγκες (π.χ. Θεία Λειτουργία για μαθητές ή για κάποια οικογένεια), λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή και ως Εξομολογητήριο του Ναού μας.

Τέλος, στο κτίριο του πολιτιστικού και φιλανθρωπικού συλλόγου «Σήμαντρο» (Ελ. Βενιζέλου 59, Χολαργός) υπάρχει παρεκκλήσιο αφιερωμένο στους Παμμεγίστους Ταξιάρχες, εντός των γεωγραφικών ορίων της ενορίας μας.

@ekklisiaonline

Πλήθη λαού στην Παναγια Φανερωμένη Χολαργόυ#παναγια

♬ πρωτότυπος ήχος – Εκκλησία Online

Ἀπολυτίκιον τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ

Ἦχος πλ. δ΄.

Ποίημα Δανιήλ ἐπισκόπου Βονίτζης (+1852),
Πρωτεύοντος ἐν τῇ Ἱερᾷ Μονῇ τῆς Πεφανερωμένης

Ἐν τῷ Ναῷ σου Παρθένε πόθῳ προστρέχοντες καί προσκυνοῦντες τήν θαυμαστήν σου Εἰκόνα, μετ’εὐλαβείας ἀντλοῦμεν τάς χάριτας· καί δι’αὐτῆς ἔκ τε σεισμοῦ, λιμοῦ, λοιμοῦ, αὐχμοῦ καί νόσων, ταῖς πρεσβείαις σου σωζόμεθα.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.