Το Σάββατο 8 Απριλίου 2023, εορτή της Αναστάσεως του Λαζάρου, ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, προεξήρχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ενοριακό Ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Κιβέρι Αργολίδος.

Κατά την διάρκεια της θείας λειτουργίας τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Ζαχαρία Τσακίρη.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος καλωσόρισε στην ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος το νέο Ιερέα και του ευχήθηκε ότι καλύτερο στην νέα Ιερατική ζωή.

Ο νέος Ιερέας είναι Θεολόγος με καταγωγή από το Κιβέρι Αργολίδας, είναι γιος του Ιωάννη Τσακίρη Ιεροψάλτη και της Σοφίας Τσακίρη.

Από μικρό παιδί υπηρετεί την εκκλησία που τόσο πολύ αγάπησε, ξεκινώντας τα πρώτα βήματα του από την ενορία του Τιμίου Προδρόμου στο Κιβέρι όπου υπηρετούσε ως Ιεροψάλτης μαζί με τον πατέρα του.

Κατόπιν διορίστηκε ως λαμπαδάριος στον ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο.

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος, βλέποντας την αγάπη που είχε για να υπηρετήσει την εκκλησία τον ενίσχυσε πνευματικά με το λόγο του.

Ευχές στο νέο Ιερέα απηύθυνε ο εφημέριος του ναού της Παναγίας Κιβερίου και Γενικός Αρχιερατικός της Μητροπόλεως Αργολίδος πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Αθανασόπουλος.

Ο νέος πρεσβύτερος θα τοποθετηθεί στον ενοριακό ναό του Αγίου Αθανασίου στο ορεινό χωριό της Αργολίδας Μαλαντρένι

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε η οικογένεια του νεοχειροτονηθέντα η σύζυγος του Αγγελική Μάρκου, συγγενείς του και φίλοι

Την χειροτονία παρακολούθησαν επίσης μεταξύ άλλων ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσος, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥ και υπ. Δήμαρχος Άργους Μυκηνων Γ. Μαλτέζος, ο Αντιδήμαρχος Άργους Μυκηνών Δ. Κρίγγος, οι υπ. βουλευτές Αργολίδας της Ν.Δ. Γ. Δωροβίνης, Σ. Τάνταρου Κρίγγου και Ε. Παναγιωτοπούλου, ο υπ, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αργολίδα Γ. Γαβρήλος κα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.