Την τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη, στο ευλογημένο ντοπιοχώρι της Επανομής, τελείται η Σύναξη της Παναγίας της Τριχερούσας στην επάνω γειτονιά, στην ενορία του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Στην κάτω γειτονιά στην Κοίμηση της Παναγίας και στον Άγιο νεομάρτυρα Αργύριο τέτοια μέρα δεν τελείται η Θεία Λειτουργία, είναι μονοκκλησιά.

Όλοι συγκεντρώνονται σε μία Εκκλησία για να είναι το χωριό ενωμένο και αγαπημένο.

Σε αυτήν τη σύναξη προέστη σήμερα, 30 Οκτωβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Επανομής Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος φέροντας, όπως πάντα, το μήνυμα της ενότητας.

Χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε την αναίμακτη θυσία κατά την διάρκεια της οποίας χειροτόνησε πρεσβύτερο τον διάκονο π. Αντώνιο Κοτρόνη.

Στο τέλος ανακοίνωσε ότι ο νέος πρεσβύτερος θα διακονεί πλέον στην ενορία του Αγίου Γεωργίου.

Η Επανομή έχει γόνιμα χωράφια και πλούσια παραγωγή. Όπου σπείρεις φυτρώνει. Έτσι πρέπει να φυτρώνει και ο λόγος του Θεού.

Έτσι, την χαρά της συνάξεως συμπλήρωσε η χειροθεσία αναγνώστου ενός νέου βλαστού, του μαθητή της πρώτης λυκείου Δημητρίου Ιγγλέση.

Ευχόμαστε ολόθερμα στον π. Αντώνιο και στην πρεσβυτέρα του Θωμαή να είναι άξιοι της ιερατικής διακονίας και στον αναγνώστη Δημήτριο να πορευθεί ευθεία τον δρόμο που του χαράχθηκε σήμερα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.