Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος χειροτόνησε σε Επίσκοπο Άκκρας (Γκάνας) έναν καταγόμενο από την Ιθάκη, τον π. Πέτρο Παργινό.

Στην τελετή της χειροτονίας, συμμετείχαν ο Γέρων Μητροπολίτης Ναϊρόμπι κ. Μακάριος, ο Νιγηρίας Αλέξανδρος, ο Μητροπολίτης Ιωαννουπόλεως (Γιοχάνεσμπουργκ) κ. Δαμασκηνός, ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος, ο Μητροπολίτης Πηλουσίου κ. Νήφωνας, ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας κ. Νάρκισσος ο Επίσκοπος Κισούμου και Δυτικής Κένυας κ. Μάρκος ο Επίσκοπος Νιτρίας και Έξαρχος του Πατριαρχείου στην Κύπρο κ. Νικόδημος και ο Επίσκοπος Βαβυλώνος και Καθηγούμενος της Πατριαρχικής Μονής του Αγίου Γεωργίου παλαιού Καΐρου κ. Θεόδωρος. Συμπροσευχόμενος ήταν ο Μητροπολίτης Ερμουπόλεως και Πατριαρχικός Επίτροπος για τους Αραβοφώνους κ. Νικόλαος.

Παραβρέθηκαν ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αίγυπτο κ. Νίκος Γαριλίδης, ο Πρέσβης της Κύπρου Όμηρος Μαυρομάτης, ο Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Αχιλλέας Μπικής, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστος Καβαλής, ο Πρόεδρος των Αραβοφών Ελληνορθοδόξων Ηλιουπόλεως κ. Κλωντ Νακάς, ο Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητας Καΐρου Λάμπρος Μπενοβίας, ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μποτόνι της Νοτίου Αφρικής κ. Νικήτας Κορφιάς, η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καΐρου κα Βάσω Γαζή και άλλοι επίσημοι.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.