Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020, στον ενοριακό ιερό ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στην Κάλυμνο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ.κ.Παΐσιος, τέλεσε το Ιερό Μυστήριο της χειροτονίας Ιεροδιακόνου, του ευλαβεστάτου Μάριου Μίχα του Μάμα και της Νίκης.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ.κ. Παΐσιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, συλλειτουργούντος του εφημερίου του Ιερού Ναού π. Χαράλαμπου Λεβεντάκη και του διακόνου Ιωάννου.

Την χειροτονία παρηκολούθησαν ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, ο βουλευτής Έβρου Α.Δημοσχάκης, ο Έπαρχος Μανώλης Μουσελλής, ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Νικόλαος Γαλατούμος, οι γονείς, η σύζυγος, οι συγγενείς και φίλοι του νέου ιεροδιακόνου, αλλά και πλήθος πιστών.

Ο Μητροπολίτης μας κ.κ.Παΐσιος, κατά την τελετή του Ιερού Μυστηρίου της χειροτονίας, εκφράστηκε με πατρικούς λόγους προς τον νέο ιεροδιάκονο.

Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης τον ευλόγησε στην Ωραία Πύλη, και στη συνέχεια εισήλθε στο Ιερό. Στην Αγία Τράπεζα ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε τις ευχές, ενώ ο νέος ιεροδιάκονος ήταν γονατιστός. Μετά, στην Ωραία Πύλη, ο ιεροδιάκονος ενεδύθη τα Διακονικά άμφια. Σε κάθε ένα απ’ αυτά ο Σεβασμιώτατος αναφωνούσε «άξιος», και όλο το εκκλησίασμα επαναλάμβανε μεγαλοφώνως «άξιος».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και το Ιερό Μυστήριο της Χειροτονίας, ο νέος ιεροδιάκονος εδέχθη τις ευχές του Μητροπολίτου, του Ιερού Κλήρου, των Αρχών και ολοκλήρου του εκκλησιάσματος, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού για την αποφυγή συγχρωτισμού.

Ο νέος Ιεροδιάκονος Μάριος Μίχας, τυγχάνει γόνος ευσεβούς οικογενείας, απόφοιτος της Πατμιάδος Εκκλησιαστικής Σχολής, ενώ διακρίνεται για το θυσιαστικό πνεύμα και την αγάπη για το Χριστό, την Εκκλησία και τον συνάνθρωπο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.