Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας τέλεσε σήμερα, Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021, την εις διάκονο χειροτονία του νεόκουρου Μονάχου π. Σεραφείμ Τερζή, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Ευκαρπία.

Ο Σεβασμιώτατος, μέσα από το κήρυγμά του, ιχνογράφησε ανάγλυφα, μια αγροτική σκηνή αντλημένη από τη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή: ένας σποριάς εξέρχεται να σπείρει το γονιμοποιό σπόρο.

«Ο σπόρος είναι η Ευαγγελική Αλήθεια, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος. Σποριάς είναι ο Χριστός μας. Και η γη πάνω στην οποία σπέρνει είναι η Αγία Εκκλησία Του.

Ο σπόρος όταν πέσει στην καλή γη, μέσα στην υπομονή, θα καρποφορήσει καρπόν εκατονταπλασίονα. Η υπομονή γεννιέται μέσα από την ταπείνωση και την υπακοή στο σχέδιο του Θεού. Δεν είναι αρκετό να είμαστε γνώστες ή ακροατές του Λόγου του Θεού, αν δεν υπάρχει ως βάση η ταπείνωση και η υπομονή. Η αρετή των αρετών, που είναι η ταπείνωση, θα λιπάνει το έδαφος της ψυχής και θα το καταστήσει πρόσφορο, έτοιμο για το όργωμα και την καρποφορία».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον π. Σεραφείμ υπογράμμισε τα εξής: «Αυτήν την ημέρα επέλεξε ο Επίσκοπος για να χειροτονήσει έναν νέο μοναχό. Το όνομα του Σεραφείμ, για να δηλώνει την ακατάπαυστη διακονία του. Από σήμερα εισέρχεσαι στο γεώργιον του Θεού, διάκονος στην υπηρεσία της Αγίας μας Εκκλησίας. Είναι νέος με χαρίσματα: είναι καλός αγιογράφος κολλυβάς, φοιτητής της ιεράς επιστήμης της θεολογίας. Τον κοσμούν επίσης η εργατικότητα, η προσήνεια και η αγάπη για την Εκκλησία. Επέλεξα να σε χειροτονήσω στην Ευκαρπία για να είσαι καλλίκαρπος και εύκαρπυς!»

Στο τέλος, Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε ευχαριστίες και προς τον πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Δημητριάδη για την πνευματική καθοδήγηση που πρόσφερε στον π. Σεραφείμ.

Την Έκθεση ζωγραφικής, η οποία φιλοξενείται στο Ναό, με έργα εμπνευσμένα από την επανάσταση του 1820 και φιλοτεχνημένα από τα παιδιά των κατηχητικών επισκέφτηκε ο Σεβασμιώτατος και εξέφρασε δια πολλών την ευαρέσκειά του και τον έπαινό του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.