Κυριακή της Πεντηκοστής, 23 Ιουνίου 2024, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β, τέλεσε την Θεία Λειτουργία της εορτής και τον Εσπερινό της Γονυκλισίας στον Μητροπολιτικό Ναό των Αθηνών.

Μετά το πέρας του Όρθρου χειροθέτησε τον μέχρι πρότινος Ιερολογιώτατο Πρωτοδιάκονο του Ιερού Ναού π.Δημήτριο Φωκιανό σε Αρχιδιάκονο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στην σύντομη προσφώνησή του ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μέχρι τώρα διακονία του π.Δημητρίου και του έδωσε τις πατρικές του ευχές ώστε να έχει υγεία, δύναμη και τη συνεχή ευλογία του Θεού για να διακονεί με αυταπάρνηση και αγάπη το Άγιο Θυσιαστήριο.

Με τον Μακαριώτατο συλλειτούργησαν οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Ταλαντίου κ.Επιφάνιος και Θεσπιών κ.Παύλος, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π.Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Ιεροκήρυξ του Καθεδρικού Ναού π.Νεκτάριος Καρσιώτης, ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού π.Θωμάς Συνοδινός και οι συνεφημέριοί του π.Δημήτριος Νίκου και π.Βασίλειος Χρυσόπουλος και ο Νέος Πρωτοδιάκονος του Ναού π.Ιωάννης Καρπασινός.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.