ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ

Την μεγάλη θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου τίμησε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 η Εκκλησία μας. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, στον φερώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό Γκοριτσάς, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Στην ομιλία του προς τους ευλαβείς χριστιανούς που είχαν κατακλύσει τον Ναό, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στα μηνύματα που μπορεί να αντλήσει κάθε χριστιανός από τα Εισόδια της Θεοτόκου. Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Αναγνώστη έναν ευσεβή νέο του χωριού, τον Νικόλαο Αγγελέτο, τον οποίο εκθείασε για το ήθος του προτρέποντάς τον να συνεχίσει να πορεύεται στον δρόμο της αρετής.

Με την ολοκλήρωση της εσπερινής λατρευτικής σύναξης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας πρόσφερε από μία εικόνα, ως ευλογία, στον κ. Λάζαρο Νοχό, ο οποίος διακονεί την Ενορία, για περισσότερα από σαράντα χρόνια, από την θέση του Επιτρόπου, καθώς και στις κυρίες Αντωνία Βουλουμάνου και Ειρήνη Γρίβα, οι οποίες για πενήντα περίπου έτη προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους από το αναλόγιο του Ναού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.