Μπορεί η χιονόπτωση να αποτελεί την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής Τροόδους και των άλλων ορεινών περιοχών μας σε ψηλό υψόμετρο, σίγουρα όμως δεν είναι και το συνηθέστερο θέαμα στα ημιορεινά και στις χαμηλές περιοχές.

Γι’ αυτό και στις 6.00 το απόγευμα σήμερα, έκπληκτοι οι κάτοικοι της περιοχής πέριξ της Μονής του Αγίου Νεοφύτου, της Τάλας και του Leptos Kamares Village έβλεπαν ότι ο θόρυβος που ξαφνικά ακουγόταν δεν οφειλόταν σε βροχή, ούτε καν σε χαλάζι. Ήταν χιόνι που όλως αιφνιδίως άρχισε να πέφτει την ψυχρή αυτή νύχτα, δημιουργώντας ένα αίσθημα και μια εικόνα αν όχι μοναδική, τουλάχιστον σπάνια για μια περιαστική περιοχή σε χαμηλό υψόμετρο.

Για αρκετά λεπτά της ώρας το σκότος που είχε ήδη πέσει, άρχισε να “φωτίζει” το άσπρο από τις νιφάδες του χιονιού που έπεφταν με ένταση από τον ουρανό. Και μπορεί βεβαίως η ποσότητα και η διάρκεια του φαινομένου να μην ήταν αρκετά για να το στρώσει, αλλά για την ώρα που διήρκεσε η χιονόπτωση οι κάτοικοι της περιοχής μπόρεσαν να απολαύσουν τους χώρους τους και τον δρόμο να βάφονται για λίγο κάτασπροι.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.