Χιλιάδες υποστηρικτές της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο αναμένεται να συμμετάσχουν αύριο Σάββατο 21 Δεκεμβρίου σε διαδήλωση διαμαρτυρίας στην πόλη Νίκσιτς, ενάντια στον νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση σχετικά με την εκκλησιαστική περιουσία. Στο θέμα παρενέβη και η κυβέρνηση της Ρωσίας, τονίζοντας ότι ο προωθούμενος νόμος θα μπορούσε να «θέσει σοβαρά σε κίνδυνο» την ορθόδοξη εκκλησία στο Μαυροβούνιο.

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσσίας κ. Αμφιλόχιος και οι Ιερείς της περιοχής ανακοίνωσαν ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας θα τεθεί προς προσκύνηση το Ιερό Λείψανο του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ.

Η Εκκλησία δήλωσε ότι αναμένει δεκάδες χιλιάδες υποστηρικτές να παρευρεθούν στην πορεία, που θα πραγματοποιηθεί μετά τη Θεία Λειτουργία.

Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Βοσνίας τόνισε ότι αν ισχύσει ο νόμος θα μπορούσε να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος στο Μαυροβούνιο: «Θα μπορούσε να ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος … Οι άνθρωποι δεν θα επιτρέψουν να κλαπούν και να βεβηλωθούν εκκλησίες στο Μαυροβούνιο», είπε στον FTV.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος ζήτησε την απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου, τονίζοντας ότι προσπαθεί να ληστέψει τη Σερβική Εκκλησία

«Θα πρέπει να εγκαταλείψουν την ψήφιση του νόμου … Ελπίζουμε και προσευχόμαστε ότι δεν θα το ψηφίσουν «, υπογράμμισε ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας.

Στο θέμα παρενέβη και η κυβέρνηση της Ρωσίας, τονίζοντας ότι ο προωθούμενος νόμος θα μπορούσε να «θέσει σοβαρά σε κίνδυνο» την ορθόδοξη εκκλησία στο Μαυροβούνιο.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε την Τετάρτη ότι η Μόσχα ελπίζει ότι το Μαυροβούνιο δεν θα θέσει σε κίνδυνο τα δικαιώματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας κατά την εξέταση του νόμου περί ελευθερίας της θρησκείας.

Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου υπέβαλε στο κοινοβούλιο στις 10 Δεκεμβρίου ένα νομοσχέδιο “για τη θρησκευτική ελευθερία”, το οποίο προκάλεσε διαμαρτυρίες από το Σερβικό Πατριαρχείο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.